Kell a munkaerő (képgalériával)2021. július 20. (kedd) 19:00 - Városnews/10512_0_300.jpgSzámos betöltetlen állás van az önkormányzati rendszer intézményeinél. Az ÓTSZEGYII hatáskörében például ápolókat és szociális szakembereket keresnek, valamint óvodapedagógusok jelentkezését is várják az egységekbe. Az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél pedig kőművesekre lenne szükség.

Jellemzőnek számít városunkban, hogy az elvándorlás miatt a cégeknél komoly munkaerő cserélődés tapasztalható. A fluktuáció nem kerüli el az önkormányzati rendszer szereplőit sem. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézménynél például folyamatosan várják a gondozónőket és ápolókat.

„A család és gyermekjóléti központi szolgálatba pedig felsőfokú végzettséggel szociális munkást, szociálpedagógust, szociológust és a jogszabály által előírt szociális alapképzettséggel keresünk szakembereket. A munkaerő keresés attól függ, az elvándorlás miként alakul” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

De nemcsak az elvándorlás jelent problémát, hanem a kiöregedés is, hiszen a pedagógus társadalom átlagéletkora igencsak magas. Ennek megfelelően az ózdi óvodákba is keresnek megfelelő felkészültségű szakembereket.

„Jelenleg Ózd város fenntartásában négy óvodai intézmény működik. Mindegyik intézménybe folyamatosan keresünk óvodapedagógusokat, hiszen a városban is igaz az a jelentés, ami országosan is, hogy nagyon nagy a hiány a szakemberekből. Alapvetően a tagintézmények, a tagóvodák hirdetik meg az állásokat. Ennek betöltéséhez óvodapedagógiai végzettség szükséges” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Szintén szakembereket keresnek az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél is. Ott kőműveseket várnak.


0512_0_t 0512_1_t 0512_2_t 0512_3_t
0512_4_t 0512_5_t
Vissza