Bölcsődei beruházás (képgalériával)2021. július 19. (hétfő) 19:00 - Városnews/10510_0_300.jpgHáromszáz milliós állami támogatást nyert el a Katona József úti Bölcsőde. A létesítmény évek óta férőhely hiánnyal küzd, de a beruházásnak köszönhetően a felújítások mellett kibővítik az intézményt, megoldva ezzel a legfőbb problémát. Arról, hogy mikor kezdődnek el a munkálatok, egyelőre még nincsenek pontos információk.

Újabb sikeres pályázatot jelentett be Janiczak Dávid polgármester. A Katona József úti Bölcsőde felújítására és kibővítésére háromszáz millió forintos állami támogatást nyert el városunk. Az intézményben több átalakításra is szükség van, amire az elnyert összeg megoldást nyújthat. A legnagyobb problémát eddig a férőhely hiánya jelentette.

„A Területi Operatív Program keretében pályáztunk 2019-ben Európai Uniós finanszírozású projektre, amiben szeretnénk a mögöttünk látható bölcsődét felújítani. Ezt a projektet most sikerült megnyerni. Egy háromszáz millió forintos beruházás fog megvalósulni, aminek keretében az épület teljes egészében megújul, mind infrastruktúrában, mind pedig kinézetében, energiahatékonysági szempontból is. Ami a felújításon kívül szerintem legalább olyan fontos, az a férőhelyek számának növelése” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A tervezett fejlesztés során új, homlokzati hőszigetelő rendszert alakítanak ki, valamint több nyílászáró is megújul. A fő helységek új burkolatot kapnak, a teljes belső falat- és mennyezetet pedig diszperziós festéssel látják majd el. A beruházás során megújul a teljes fűtés- és szennyvízhálózat, valamint az épület teljes belső villamos rendszerét is korszerűsíteni fogják. A tervek között szerepel még napelemek telepítése, akadálymentes parkoló kialakítása, udvari játékok, csoportszobai és higiéniai felszerelések beszerzése. Az intézmény területe több mint kétszáz négyzetméterrel fog bővülni, ami miatt csökken majd a férőhelyhiány.

„A jelenlegi jelentkezőket még fel tudjuk venni, és szeptemberig még nőhet olyan szinten a bölcsődei férőhely igények száma, hogy itt egy hiány keletkezhet, amit majd a bölcsődei férőhely bővítés tud megoldani istenigazából, de évek óta hatalmas probléma a férőhely hiány” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A beruházás után körülbelül huszonnégy gyermekkel többet tudnak majd felvenni, mint az előző években. A munkálatok megkezdését még sok tennivaló előzi meg, így a beruházás indulásának időpontjáról még nincsenek pontos információk.


0510_0_t 0510_1_t 0510_2_t 0510_3_t
Vissza