Békés időskor (képgalériával)2021. július 16. (péntek) 19:00 - Városnews/10505_0_300.jpgMegnyitotta kapuit a Béke Szigete Idősek Háza. Az Árpád vezér úton található épület komoly felújításon, és energetikai korszerűsítésen esett át. Ennek köszönhetően most egy jó elosztású, komfortos lakóegységekkel és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező ingatlanba várják a beköltözni vágyókat. Az ünnepélyes átadáson a családi vállalkozás tagjain kívül Janiczak Dávid polgármester is a meghívottak között volt.

Tágas terek, komfortos helyiségek, korszerű berendezések várják azokat, akik idős éveiket nyugodt, békés körülmények közt szeretnék eltölteni. Mindezt az Árpád vezér út 28-as szám alatt lévő Béke Szigete Idősek Háza nyújtja. Az ingatlan éveken át állt kihasználatlanul. Most azonban új funkciót kapott, így minden bizonnyal hosszú ideig szolgálja majd az időseket. Az épület ünnepélyes átadásán Janiczak Dávid polgármester kicsit visszatekintett a múltra.

„Kezdetektől fogva szívügyem volt, hogy kialakuljon ez az intézmény, és még annak idején, amikor a Kézenfogva Idősotthont vezette Julika, már akkor megkért engem, hogy gondolkodjunk közösen abban, hogy hogyan lehetne több szolgáltatást nyújtani, és jobb szolgáltatást nyújtani az időseknek. Így alakult ki, hogy kinézte ezt a lényegében használaton kívüli, önkormányzati ingatlant, amit értékesítettünk számára” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A Béke Szigete Idősek Háza tíz szobaegységgel rendelkezik, és tizennyolc személy befogadására alkalmas. Öten már korábban beköltöztek. Köztük van Szalóczi Sándor, aki az ünnepélyes megnyitón is jelen volt. Így a polgármester után ő is megosztott néhány gondolatot a jelenlévőkkel.

„Mindenben családias az egész társaság, akik itt dolgoznak. Az itt dolgozók mind szeretettel vannak felénk. Mi is igyekszünk nekik segíteni mindenben. Ugyanúgy szeretettel fogadjuk őket, és mi is mindent megteszünk, hogy minket is szeressenek” - fogalmazott Szalóczi Sándor.

Ilonka néni is az elsők között érkezett a Béke Szigete Idősek Házába.

„Miskolcon voltam egy hétig míg elintézték, hogy ide jöhessek. Hiába visznek haza, mert mindenki dolgozik, nem érnek rá velem lenni. Itt jó helyem van” - nyilatkozta id. Sütő Dánielné.

Mindez a Béke Szigete Idősekért Alapítvány tevékenységén alapszik, működése pedig családi vállalkozásban valósul meg.

„Minden olyan ellátást tudunk biztosítani, amit egyébként egy magánszemély egy ingatlanban el tud végezni. Tehát itt a fürdetéstől kezdve a napi többszöri élelmezésig. Ez itt mind biztosított. Ezekben tudunk segíteni” - emelte ki Ráki Krisztián, a Béke Szigete Idősekért Alapítvány kurátora.

A Béke Szigete Idősek Háza nem közintézmény. Ezért lakói számára egészségügyi ellátást nem tud biztosítani, továbbá fekvőbetegeket, szenvedélybetegeket sem fogadhatnak. Ezen kívül azonban minden olyan ellátás rendelkezésre áll, amely az idősek mindennapi életvitelében jelenthet nagy segítséget. A későbbiekben a lakók életét különféle közösségi programokkal is igyekeznek majd színesíteni. Ehhez pedig nemcsak a szép és komfortos épület, hanem az a mögött berendezett pihenőrész is rendelkezésre áll.


0505_0_t 0505_1_t 0505_2_t 0505_3_t
0505_4_t 0505_5_t 0505_6_t 0505_7_t
0505_8_t 0505_9_t 0505_10_t 0505_11_t
0505_12_t 0505_13_t 0505_14_t 0505_15_t
0505_16_t
Vissza