Nyári elfoglaltság2021. július 14. (szerda) 19:00 - Egyháznews/10500_0_300.jpgHittantáborban kapcsolódhatnak ki a Csépányi Általános Iskola diákjai. A lehetőséget az egri egyházmegye által kiírt pályázatból finanszírozták. A programon azok a tanulók vehettek részt, akik egész évben kitartóan jártak a templomba. Délelőttönként a játéké a főszerep, délután pedig kirándulni indul a csoport.

Önfeledten játszanak a gyermekek a Csépányi Általános Iskola melletti parókián. A tanulók között volt olyan, aki a karika dobást részesítette előnyben, míg mások a futballtehetségüket csillogtatták meg. A lehetőséget azoknak a diákoknak hozták létre, akik egész évben kitartóan jártak a templomba.

„Nyilván az iskolai időszakban a pandémia is elszigetelte őket egymástól. Ez a tábor lehetőséget biztosít arra, hogy az iskolából kimaradt élmények és a barátságok újra egymásra találjanak. A gyerekek élményeket szerezzenek, közösségben egymást megajándékozva, egymás személyiségével. Tudjanak hasznosan időt tölteni a nyári szünetben is” - mondta Talián Zoltán, diakónus, hittantanár.

Nemcsak az udvaron, hanem az épületen belül is zajlott az élet. Nagy csata folyt a gombfoci pályán, hogy eldőljön ki lesz a nyerő. A tanulók egymást is biztatták a meccsek alatt. Mások társasjátékozásban mutatták meg, hogy mit tudnak. Emellett a nemrég kapott pingpongasztal is igen népszerűnek bizonyult. A gyerekek élvezetesnek ítélték meg a programokat.

„Hétfőn elmentünk Ózdra, és megnéztük a Bolyki templomot. Elmentünk a játszótérre. Tegnap voltunk még a strandon is. Ma pedig Szilvásváradra fogunk menni. Nekem a tegnapi strandolás volt a legjobb” - nyilatkozta Oláh Bence Géza.

„A barátaimmal szeretek társasozni és játszani. A legjobb program eddig a táborban szerintem a strand volt. Hétfőn pedig ugye sétáltunk egy nagyot, pizzát is ettünk. Nekem egyébként az is tetszett” - emelte ki Antal Laura.

„Szeretek pingpongozni. Az asztalt Egerből érsek atya küldte nekünk, mert eddig nem volt. Nekem is legjobban a strand tetszett, de a pizzázás is nagyon jó volt. Egy jót túráztunk, ami jól esett a végére” - fogalmazott Talián Zsófia.

A fiatalok ma délután Szilvásváradra kirándultak, a későbbiekben pedig a játék és szórakozás mellett még egyszer megmártózhatnak majd a strandon, valamint a Nagyvölgyi Állatsimogató lakóit és foglalkozásait is megismerhetik.

Vissza