Pozitív tapasztalatok2021. július 14. (szerda) 19:00 - Városnews/10498_0_300.jpgPozitív tapasztalatokkal zárult a Wellisnél tett látogatás. Városunk vezetőit a jakuzzikat gyártó vállalat képviselői invitálták meg egy rövid bejárásra. Ma megtekinthették az üzemcsarnokban zajló munkavégzést és képet kaphattak a vállalat jövőbeni terveiről is. A vállalat célja a világ élvonalába kerülni, most már az ózdi emberek segítségével is.

Az elmúlt hónapokban stábunk járt már a Wellis dabasi gyáregységében, valamint az helyi üzemébe is többször ellátogattunk. Viszonylag rövid idő alatt sok minden történt az ózdi telephelyen is. Többek között szinte teljesen megújult a belső tér, elindultak a sorok, sőt az első itt készített medencék is kamionra kerültek. A tervek szerint öt fajta jakuzzit gyártanak, de a későbbiekben még tovább bővítik a repertoárt. Ma kora délután városunk vezetői is betekintést nyerhettek a gyártás menetébe, megismerkedhettek az üzemelés folyamatával.

„Nagyon meglepődtünk, egy modern technológiát telepítettek ki itt, modernebbet mint a dabasi gyárukba, tehát a Wellisnek ez a legmodernebb gyára, ahol magas kategóriájú pezsgőfürdőket gyártanak. Az ózdi munkaerőre büszkék, jól végzik a dolgukat. Én úgy látom, hogy a légkör is családias jelenleg, tehát biztosan jó itt dolgozni az üzemben. Az igazgató úr fel is hívta a figyelmet arra, hogy várják a további jelentkezőket az állásokra, hiszen van hely, és szeretnék feltölteni, hogy minél nagyobb kapacitással tudjanak dolgozni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Városunk jegyzője is elismerően nyilatkozott a bent zajló folyamatokról. Elmondta azt is, hogy örömmel tettek eleget a meghívásnak, és felülmúlta várakozásaikat a bejárás.

„Rendkívül kedvező benyomásaink vannak. Én személy szerint sem számítottam egy ilyen színvonalú üzemre, ilyen színvonalú munkára. Nagyon magas a hozzáadott érték a termelés során. Nagyon komoly ózdi szakemberek dolgoznak. Külön öröm az is, hogy egy magyar cég valósít meg egy ilyen színvonalú munkát és termelést. Számomra ez egy nagyon komoly pozitív benyomást jelentett, és külön örömet maga az egész látogatás” - fogalmazott dr. Almási Csaba, jegyző.

Farkas Péter Barnabás alpolgármester azt mondja, kellemes fogadtatásban volt részük. Két dolog is rögtön szembetűnt neki. Az egyik, hogy nagyon rendben tartják a gyárat, így az első gondolata a tiszta üzem volt.

„A második, ami visszatükröződött, a jó hangulat. A dolgozók élvezik, szeretettel csinálják. Részesei annak a nagy egésznek, amelynek a terméke az, amit itt előállítanak. Ahogyan beszélgettünk az igazgató úrral, illetve a Wellis vezetőségével, ők elmondták, hogy hatalmas nagy felvevő piacra számítanak, ami arra enged következtetni, hogy itt hosszú, hosszú éveken keresztül megélhetést fognak majd biztosítani, az ide jelentkező és itt dolgozó embereknek” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A néhány fős családi vállalkozásból induló Wellis Magyarország Zrt. 2020 őszén vásárolta meg az ózdi telephelyet. A közeljövőben nyolcszáz főnek szeretnének megélhetést biztosítani. Az ózdi emberek segítségére is szükségük van ahhoz, hogy a jakuzzi gyártás élvonalába kerüljenek, nemcsak az országban, hanem nemzetközi szinten is. A mai napig várják a jelentkezőket, a toborzás folyamatos.

Vissza