Újra szabadon (képgalériával)2021. július 13. (kedd) 19:00 - Városnews/10496_0_300.jpgÚjraindult az élet a vendéglátóegységekben. Az esküvőszezon is elkezdődött. Városunkban is sok lagzis menettel találkozhatnak az emberek. Az éttermek pedig kifogástalan helyszínek lehetnek ezek lebonyolítására. Emellett a kikapcsolódni vágyók is fogyaszthatnak kedvükre a szebbnél szebb teraszokon.

Április 14-én nyithatták ki kapuikat újból a vendéglátóegységek. Az egyik legnagyobb áruházlánc üzletsorában található bár a bezárás alatt nyolc fővel működött. Ez idő alatt kiszállítással tartották fenn magukat. A tulajdonos elmondása szerint az újraindulás gördülékenyen ment, és azóta többen keresik fel őket, mint a korlátozások előtt.

„A vendéglátósok nem arra készülnek, hogy óriási tartalékot halmoznak fel otthon, hanem napi szinten befektetnek, odafigyelnek, és aztán napi szinten élnek. Április 14-e óta szépen működik. Én úgy érzem, hogy mindenhol picit többet járnak az emberek. Talán az emberek úgy érzik, hogy megérdemlik a vendéglátósok, hogy picit többet menjenek étterembe, többet fogyasszanak” - mondta Tokaji Zsolt, a Caffe Bar Jam tulajdonosa.

Remélik, hogy egy esetleges újabb vírus hullám miatt nem kell ismételten bezárniuk. Egy másik étterem ügyvezetője szerint a legnehezebb a kilátástalanság volt. Az, hogy nem tudták, mikor nyithatnak ki. Egyik pillanatról a másikra újra tudták indítani üzletüket, mert készen álltak. Jelenleg 10-15 ember dolgozik náluk.

„Sok minden változott. Az emberek is változtak. Fél év, az rátette a bélyegét a szokásokra. Nehezebben mozdulnak ki, én azt vettem észre. Viszont aki kimozdul, az úgy van vele, hogy végre kint lehetek, élvezi és kint van a napsütésben. Most már az étterembe is be lehet jönni, amit eddig nem lehetett. Hiába van idekint 40 fok, nem a klimatizált helységet válasszák az emberek, hanem itt vannak kint a melegben” - nyilatkozta Turi Benedek, az aCapella Étterem ügyvezetője.

Úgy gondolja, hogy mindenképp ki kell használni minden percet, amit a szabad levegőn tölthetünk. Javában tombol az esküvő szezon, városunkban is sok lagzis menettel lehet találkozni. Az ehhez hasonló éttermek pedig kifogástalan helyszínek lehetnek egy ilyen esemény lebonyolítására. Védettségi igazolvány már nem kötelező az éttermekbe, vendéglátóegységekbe.


0496_0_t 0496_1_t 0496_2_t 0496_3_t
0496_4_t 0496_5_t 0496_6_t
Vissza