Megújul a rendelő (képgalériával)2021. július 13. (kedd) 19:00 - Városnews/10495_0_300.jpgMegújul a Nemzetőr úti rendelő. Városunk sikeresen elnyert egy pályázatot, amely során huszonöt százalékos önrész mellé harmincnyolc millió forintos állami támogatást kapnak az épület felújítására. Az összeget többek között a termek átalakítására és a vezetékrendszer korszerűsítésére fogják fordítani.

Városunk elnyerte a Belügyminisztérium által kiírt támogatási pályázatot, amit a Nemzetőr úti rendelő felújítására fordítanak. Több alkalommal nyújtották be korábban a szükséges iratokat, és végül sikerrel zárult a munkájuk. Az épület évek óta szörnyű állapotban van, már nagy szükségét látták a renoválásnak, így nem adták fel a próbálkozást, hogy megszerezzék rá a kellő összeget.

„Minden éveben lehetőség van arra, hogy a helyi önkormányzatok a Belügyminisztériumnál önerős pályázatokat nyújtsanak be. Ezt meg is tesszük minden esztendőben. Az itteni védőnői körzetre is már több alkalommal pályáztunk, eddig sikertelenül. Ebben az évben sikerült elnyernünk a támogatást, így ötven milliós keretösszegből hamarosan elkezdődhet az a beruházás, amelynek keretében a védőnői körzetet és a gyermekorvosi körzetet is felújítjuk, és végre az itt dolgozók és az ide járó páciensek is megfelelő, nyugat-európai körülmények között kaphatják meg az ellátásukat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A rendelőben tarthatatlanok a körülmények, a védőnők már évek óta így szolgálják ki a város lakosságát. Több, nagyobb szintű probléma is felütötte a fejét. A legnagyobb gondot az épület beázása, valamint a korszerűtlen vezetékhálózat jelenti. Mivel ez a körzet nagyon sok embert lát el, még nagyobb szükség van a megfelelő ellátóhely kialakítására.

„A védőnői körzetek elég nagy területet foglalnak önmagukba. Ez itt a Városközpont, Cipó, Meggyes területe, valamint Uraj, Susa, Szenna, Velence telep gondozottai járnak ide. Örülünk neki, hogy most már méltó körülmények között fogadhatjuk a gondozottainkat” - nyilatkozta Zsuponyó Anett, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke.

A pályázat összegét többek között a gyermekorvosi rendelő és a tanácsadó egymástól való elkülönítésére fordítják, hogy a beteg és egészséges gyerekek ne keveredjenek. Ez a belső tér teljes átformálását jelenti majd, amely során az ingatlan korából és rendszeres használatából adódó hibákat is kiküszöbölik majd.


0495_0_t 0495_1_t 0495_2_t 0495_3_t
0495_4_t 0495_5_t 0495_6_t 0495_7_t
0495_8_t 0495_9_t 0495_10_t 0495_11_t
0495_12_t
Vissza