Ellenzéki látogatás (képgalériával)2021. július 10. (szombat) 16:41 - Politikanews/10491_0_300.jpgÓzdra látogatott Karácsony Gergely. Az MSZP-LMP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint Ózd több figyelmet érdemelne. Karácsony Gergely úgy gondolja, hogy vissza kellene állítani a minimálbér adómentességét, így az embereknél több pénz maradna.

Szombaton Ózdon tartott sajtótájékoztatóját Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje. Budapest főpolgármestere szerint Ózd több figyelmet érdemelne. Karácsony Gergely azt ígéri, hogy többek között olyan miniszterelnök lesz, aki szót ért majd a helyi önkormányzatokkal.

„Ózd és a környező települések visszakapják az elvett forrásokat. A második pedig az, hogy olyan politikát fogunk csinálni, ami fölhúzza a fizetéseket és a béreket. Egy olyan fejlesztési stratégiát fogunk kialakítani a kistérségeknek, amit nem Budapestről fogunk megmondani, hanem partnerségben az itteni önkormányzatokkal, megyei közgyűléssel, a térség vezetőivel közösen kitaláljuk azt, hogy hogyan tudunk több munkahelyet, és jobban megfizetett munkahelyet hozni a térségbe” - emelte ki Karácsony Gergely, az MSZP-LMP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A politikus szerint vissza kellene állítani a minimálbér adómentességét, így az embereknél több pénz maradna. Kiss Sándor kifejtette, hogy a térségben sok a probléma az utakkal, az oktatással és az egészségüggyel is. Azt gondolja, hogy mindenképpen kormányzati segítség kell ahhoz, hogy Ózd újra elinduljon a fejlődés útján.

„Most azért vagyunk itt, mert Karácsony Gergely meglátogatta a városunkat. Ő egyike a miniszterelnök-jelölteknek az előválasztáson. Az elmúlt időszakban, az elmúlt tíz évben jellemző Magyarországra a szétszakadás, az egymással szembefordulás. Éppúgy a politikai erők között, mint a társadalomban is. Meggyőződésem, hogy Magyarországon szükség van az összefogásra, az együtt gondolkodásra, és ezt az irányt Karácsony Gergely képviseli” - mondta Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselő-jelöltje.

Szeptember 18-26. között lesz az előválasztás első, majd október 4-10. között az előválasztás második fordulója, ami a miniszterelnök-jelölt szerint kiváló lehetőség arra, hogy világossá tegyék, a politika az embereké, nem a politikusoké. Az ellenzék nem csak leváltani akarja a kormányt, hanem változást akar abban, hogy a politika újra az emberek hétköznapi problémájáról szóljon.


0491_0_t 0491_1_t 0491_2_t 0491_3_t
0491_4_t
Vissza