Nagyanyám Blues-A (képgalériával)2021. július 10. (szombat) 09:14 - Kultúranews/10490_0_300.jpgA pandémia után először állt színpadon a Nagyanyám Blues-A nevet viselő zenekar a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark nagytermében. A koncertre nagyon sok érdeklődő érkezett. A program zárásaként a Kopaszkutya című film vetítésén vehettek részt az érdeklődők.

Újra színpadra állhatott a Nagyanyám Blues-A. Péntek este a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark adott otthont a zenekarnak, akik a lezárások utáni első koncertjüket adták. Az eseményre szép számmal érkeztek látogatók, akik közül a filmvetítésre is maradtak. A rendhagyó program egyébként egy különleges együttműködésből született az NFÉ, a Nagyanyám Blues-A és a Miló Hangtechnika között.

„Ez egy különleges szerveződés eredménye, ami igen jó példája az egymásra figyelésnek és az egymás iránti figyelemnek, ugyanis egy kulturális együttműködés eredményeként kínáljuk a ma esti koncertet, illetve az ehhez kapcsolódó filmet, hiszen a Nagyanyám Blues-a már egy jó ideje nálunk próbál, és egy szoros, kulturális együttműködésben vagyunk a csapattal” - mondta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

Az együttes tagjaira nagy nyomás helyeződött, ugyanis meg kellett mutatni a közönségnek, hogy újult erővel vannak jelen. Az elmúlt időszakban a zenei repertoárjukat is kibővítették. Ennek hasonló a stílusa a régi kínálathoz, azaz a 60-as és 90-es évek közötti magyar rock és blues slágereket dolgozták fel. Ez is mutatja, hogy a zenekar a lezárások alatt sem tétlenkedett.

„A vírus alatti időszakban megpróbáltunk összeülni, megpróbáltunk próbálni élőben. Ez néha sikerült, néha viszont nem, természetesen. Kéthetente, háromhetente tudtunk összeülni. A videós megoldás nálunk soha nem működött, de úgy gondolom, hogy nem csillapodott a kedély, sőt inkább erősödött” - nyilatkozta Török Gergely, a Nagyanyám Blues-A énekese.   

A zenekar rajongótábora is megjelent, akik végig a színpad előtt táncoltak és énekeltek, ezzel is mutatva a fiúknak, hogy szeretik őket, és hogy szükség van a zenéjükre. Sokan már alig várták, hogy ismét programokon vehessenek részt. Akadt, aki kifejezetten a koncert miatt érkezett, de olyan is, aki csak élvezni szerette volna a feloldásokat.

„Már minden programra nyitott voltam én és a barátnőm is. Ezt a programot egyébként a barátnőm választotta, mert végre kijöhetünk, szabadtéren lehetünk, jó az idő, ez egy kis vidámság ami szerintem rám fér, ránk fér a pandémia után” - fogalmazott Scitovszky Nikoletta.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark egyébként folyamatosan szervezi a nyári programkínálatot. Az első kertmozis filmvetítést július végére tervezik. A filmek jórészt Szeleczky Zita színésznő köré szerveződnek majd, aki a múzeum időszakos kiállításának témája is lesz.


0490_0_t 0490_1_t 0490_2_t 0490_3_t
0490_4_t 0490_5_t 0490_6_t 0490_7_t
0490_8_t 0490_9_t 0490_10_t 0490_11_t
0490_12_t 0490_13_t 0490_14_t
Vissza