Folytatódik az aszfaltozás (képgalériával)2021. július 9. (péntek) 19:00 - Városnews/10489_0_300.jpgZajlanak az aszfaltozási munkálatok a Mekcsey István úton. A hibák kijavítását nyár elején kezdték a Deák úton, azóta pedig elkészült a Vasvár és a Piac út is, most pedig már Sajóvárkonyon vannak jelen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Az emberek többségében örülnek, hogy a város kritikus útszakaszait helyrehozzák a szakemberek.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a jó idő beköszöntével kezdték el az aszfaltozási munkálatokat a város különböző pontjain. Elsőként Somsályon a Deák út hibáit javították ki, ekkor béreltek először egy speciális marógépet a feladatok elvégzéséhez. Utána a Vasvár útra települtek át, amivel egyszerre a Piac úton is megkezdték a problémás részek kijavítását. Jelenleg a Mekcsey úton vannak jelen az ÓVI dolgozói. Itt már a terület teljes hosszán felmarták a kritikus szakaszokat, a jövő hét elején pedig kezdik a leaszfaltozásukat.

„Itt ez tulajdonképpen a Mekcsey út teljes hosszában érinti, kifelé nézve a jobb oldalt, mert a bal oldalt már régebben megcsináltuk. Most az a technológia, hogy bérelt marógéppel kimaratjuk a kátyúkat, és utána saját kezűleg, kézzel aszfaltozzuk be. Előreláthatólag a jövő hét közepe felé lesz itt kész” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.  

Az utak rossz állapota nehezíti és veszélyezteti a közlekedést. Az emberek többségében örülnek a hibák elhárításának. Így zökkenőmentesebb és kevésbé balesetveszélyes a vezetés, valamint az autónkat sem teszi tönkre a kátyús burkolat.

„Én örülök neki, hogy megcsinálták, hogy nincs az a bakkanás, mert bizony előttünk is volt Borsodnádasdon, közvetlenül a hídon is meg egy kicsit arrébb is, és mindig úgy kellett kerülgetni. Én örülök neki” - fogalmazott Csuhaj Gyula.

„Én örülök neki, de úgy gondolom, hogy azért van még mit javítani” - emelte ki Péter Zoltán.

A szakemberek igyekeznek úgy elvégezni a folyamatokat, hogy minél kevesebb fennakadást okozzanak a közlekedők számára. Az egyeztetések már zajlanak, hogy melyik kritikus útszakasz javítása legyen a következő a sorban. A cél egyértelműen az, hogy Ózd egész területén feljavuljon a közlekedők helyzete.


0489_0_t 0489_1_t 0489_2_t 0489_3_t
0489_4_t 0489_5_t 0489_6_t
Vissza