Enyhítő intézkedések2021. július 7. (szerda) 19:00 - Híreknews/10483_0_300.jpgHarmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos hazánk teljes területére július 7-én 0.00 órától július 9-én 24 óráig. Ezzel kapcsolatban Ózd Város Önkormányzata több módon is igyekszik enyhíteni a hőség okozta nehézségeket.

Ezért mától már vizet osztottak a járókelőknek a Gyújtón, ám egyéb módon is segítik a lakosságot. Így például a városi strandfürdő egy órával tovább tart nyitva. De enyhülést nyújtanak a nagyobb áruházak klimatizált helyiségei, ahová vásárlási szándék nélkül is betérhetünk. Ezzel kapcsolatban hasznos információkat kaphatunk a Nemzeti Népegészségügyi Központ, továbbá a Katasztrófavédelem honlapjain. Az esetleges hosszabbítás hiányában a hőségriasztás július 9-én, éjfélkor automatikusan érvényét veszti.

„A hőségriasztás ideje alatt az önkormányzat igyekszik segíteni a lakosság életét azzal, hogy párakaput üzemelünk be, folyamatosan működtetjük. Ivókutat működtetünk a Polgármesteri Hivatal előtti öbölben. Ivóvizet osztunk 11 és 14 óra között itt a Gyújtó téren. Átlagban 420 üvegnyi vizet osztunk ki. Ez egy fél literes, szénsavmentes ásványvizet jelent. Aki erre jön, annak nagyon szívesen adnak a kollégáim, hogy könnyebbé tegyék a hőségnek az elviselését” - mondta Szaniszló Károly, közbiztonsági referens.

Vissza