Biztató enyhítés (képgalériával)2021. július 5. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10474_0_300.jpgPozitív a tapasztalat a maszkhasználat eltörlésével kapcsolatban. Az általunk megkérdezett vásárlók nagy része örömmel fogadta a hétvégén bejelentett enyhítést. Tóth Lászlótól az egyik hazai bolthálózat vezérigazgatójától megtudtuk, hogy a vevők nagyrészt együttműködőek voltak a szabályok betartásával kapcsolatban.

Az elmúlt hónapok során szinte minden egyes bolt ajtaján jól láthatóan feltüntették, hogy szájmaszk használata nélkül tilos a belépés. Ez a védelmi eszköz volt talán az egyik legmegosztóbb a bevezetett szabályok között. Szombaton viszont az enyhítéseknek köszönhetően ettől is elbúcsúzhattunk, és tehettünk egy lépést afelé, hogy a régi életünket visszakaphassuk. Tóth László, az egyik hazai bolthálózat vezérigazgatója szerint a vevők nagyrészt együttműködőek voltak a rendeletek betartásával kapcsolatban.

„Nehéz időszak volt. Mondhatom a kollégák nevében is, akik az üzletekben dolgoznak. Azért egy egész műszakot úgy lehúzni, hogy reggel felveszi a maszkot, és csak akkor kerül le, mikor mosdóba megy vagy ebédelni, nem egy egyszerű eset. A vevőnek sem volt könnyű, de egészen más, amikor valaki bejön és 10 percig rajta van a maszk, vagy egészen más, amikor egy egész műszakon keresztül. Itt azért fizikai munka van, így egy kicsit húzós” - mondta Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója.

Egyébként tavaly szeptember óta kellett a védőeszközt viselnünk mostanáig. A vásárlók örömmel fogadták az enyhítést, hiszen sokan arra panaszkodtak, hogy nem kapnak megfelelően levegőt a szájmaszk miatt. A szakemberek szerint akár némi fellendülést is okozhat a vásárlások tekintetében a könnyítés.

A szakember egyébként elmondta, hogy a pandémia idején voltak olyan időszakok, amikor kimagaslóan sok volt a vásárlás. Meglátszott a home officeban dolgozók és az online oktatásban résztvevők száma, így többet főztek az emberek.

Nemcsak a maszk használatát, hanem a boltokra vonatkozó többi korlátozást is eltörölték. Így például a a távolságtartási szabályt, és már nem lesz négyzetméter alapú létszámkorlát sem.


0474_0_t 0474_1_t 0474_2_t 0474_3_t
0474_4_t 0474_5_t
Vissza