Művészek a tóparton (képgalériával)2021. július 5. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/10473_0_300.jpgMűvészek a tóparton. Ezt a nevet viseli az a programsorozat, amely ma indult Hangonyon. Az öt napon át tartó eseményen bárki részt vehet, aki szeretne szép környezetben alkotni. Ma már gyerekek és felnőttek is kilátogattak a szabadba, hogy ily módon töltsék el szabadidejüket. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy az eseménnyel hagyományt teremtsenek.

Festékek, ecsetek, festővásznak és minden olyan eszköz rendelkezésre állt a Hangonyi-tó partján, amelyek az alkotáshoz szükségesek. Persze a szép környezet és a technikai feltételek mellett a jó társaság is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők egy kellemes napot tölthessenek el a Művészek a tóparton nevű programon. Ma pedig már több amatőr alkotó is nekilátott, hogy választott témáját vászonra, vagy textilre varázsolja.

„Adott egy gyönyörű környezet, és úgy gondoltuk, hogy többen szeretnének egy ilyen gyönyörű tó partján festeni. Én is imádok festeni, és több ismerősöm van, aki szívesen leül egy ilyen tópartra festeni. Végül is itt a téma adott, de mindenki azt fest, ami a szíve szerint a legkedvesebb neki” - mondta Enyedyné Tóth Beatrix, szervező.

A vászon és a textil mellett apró fakorongokat is felhasználtak a résztvevők, amelyekre szép képek kerültek. A programra gyerekek is kilátogattak. Az élményfestést az egyik legnagyobb közösségi oldalon hirdették meg, amelyre nemcsak Ózdról, hanem a környékről is jelentkeztek. Az esemény másik szervezője, Szaláné Moldován Ildikó, aki hobbiként foglalkozik az alkotással.

„Mindig is része volt az életemnek a művészet. Tehát a bútorfestéstől elkezdve a gravírozásig mindenféle művészeti ágban igyekeztem magam kipróbálni. Ami éppen érdekel. Most jelen pillanatban kézzel festett textileket készítek. Tehát én magam varrom meg a ruhaneműket, amiket utána kézzel festek. Most jelenleg ez van, de egyébként bármit” - nyilatkozta Szaláné Moldován Ildikó, szervező.

Az élményfestésen kívül a résztvevőknek persze arra is lehetősége nyílik, hogy saját művük megalkotásán túl tanuljanak egymástól. A péntekig tartó programsorozatra pedig olyanok is kilátogathatnak, akik csak szeretnék figyelemmel kísérni egy-egy kép, vagy egyéb produktum megszületését. A reggel 8 órától 16 óráig tartó eseményre tehát mindenkit várnak, aki kiszakadna a város forgatagából, és egy kellemes napot töltene el a Hangonyi-tó partján.


0473_0_t 0473_1_t 0473_2_t 0473_3_t
0473_4_t 0473_5_t 0473_6_t 0473_7_t
Vissza