Állatok világa (képgalériával)2021. június 29. (kedd) 19:00 - Kultúranews/10456_0_300.jpgTelegdi Ágnes volt az Ózdi Városi Könyvtár vendége tegnap délután. A természetfotózással is foglalkozó írónő már nem először látogat városunkba. Ezúttal Ó, azok a csodálatos állatok! című előadását hallgathatták meg a gyerekek. Mindez az intézmény által hét elején indított, Szünidei szerda című játszóház-sorozat részeként zajlott. A könyvtár munkatársai a nyár folyamán több témával kapcsolatban is szerveznek programokat a kicsik számára.

Érdeklődéssel hallgatták a gyerekek Telegdi Ágnes előadását az Ózdi Városi Könyvtár gyermekrészlegében tegnap. Az írónő ezúttal a gólyák életét, viselkedését mutatta be a kicsiknek. Beszámolóját az általa készített fotókkal színesítette, amelyet a résztvevők kivetítőn kísérhettek figyelemmel. A már hosszú évek óta alkotó írónő a tavalyi olvasótábor alkalmával is igyekezett megismertetni a fiatalokat az állatok világával. A tegnapi program az intézmény Szünidei szerda című játszóházának nyitóeseménye volt.

„Minden egyes játszónap egy-egy téma köré csoportosul. Van ismeretterjesztés, kézműves foglalkozás, mesefoglalkozás és sok-sok játék, hiszen az a célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a könyvtárban nyáron is” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár megbízott igazgatója.  

A foglalkozáson aktívan vettek részt a gyerekek, és lelkesen válaszoltak az írónő által feltett kérdésekre. A könyvtárban egyébként számos műve megtalálható, így kicsik és nagyok bármikor elmerülhetnek Telegdi Ágnes világában, akinek szövegeit saját fotói mellett édesanyja rajzai is színesítenek. Ágnesnek az évek során számos könyve jelent már meg. Jelenleg is egy újabb történeten dolgozik.

„Most balatoni történeteken dolgozom. Azért, mert amikor szabadidőm, és lehetőségem van, akkor ott fotózom. Ott is rengeteg vízi állat, madarak, nagyobb részt emlősök is lesznek. Szarvasbőgéstől kezdve ez az, amin a nyáron dolgozom, de most hála Istennek a vírus lecsendesedésével újra tudok dolgozni, és én mindig azt szoktam mondani, hogy az nem elég, hogy én valamit lefotózom, vagy valami nekem tetszik. Én ezt nagyon szeretném minél előbb megosztani a gyerekekkel” - nyilatkozta Telegdi Ágnes, író, természetfotós.

A Szünidei szerdához kapcsolódó programot ezúttal ugyan hétfőn tartották, ám az ezt követő játszóházakat már szerdánként szervezi meg az Ózdi Városi Könyvtár. Július 7-én a bolygó védelmének témáját járják majd körül a gyerekek. Ezt követően az idődetektívek című programon belül egy képzeletbeli utazást tehetnek a legendás középkorba. Akik szeretnének jelentkezni, vagy a részletekkel kapcsolatban további információt kérni, azok a 06-30/568-9190, vagy a 06-48/472-765-ös telefonszámokon érdeklődhetnek.


0456_0_t 0456_1_t 0456_2_t 0456_3_t
0456_4_t
Vissza