Emelésért gyűjtenek (képgalériával)2021. június 21. (hétfő) 19:00 - Politikanews/10427_0_300.jpgAláírásgyűjtési akcióhoz csatlakozott a Magyar Munkáspárt a minimálbér emelése érdekében. A kezdeményezés az Igaz Szolidaritás Magyarországért Mozgalomtól indult. Az akció még május 1-jén, online formában kezdődött. Most azonban már személyesen tehetik szignójukat az ívekre azok, akik egyetértenek. Így a munkáspárt helyi képviselői múlt szombaton többek között ezzel a felhívással is igyekeztek megszólítani az embereket a piacon.

Elstartoltunk! Ez a címe a Magyar Munkáspárt hetilapjának, amely június közepén jelent meg. Ennek legaktuálisabb témája egy aláírásgyűjtési akció, amelyben a politikai szervezet a 250 ezer forintos nettó minimálbérért küzd. A kezdeményezést az Igaz Szolidaritás Magyarországért Mozgalom online formában indította el. Ehhez később a Magyar Munkáspárt is csatlakozott. Így egymással együttműködve gyűjtenek szeptemberig. Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának tagja a jelenlegi akción kívül a legsúlyosabb problémákról is beszélt.

„Olyan rohamos tempóban folyik évek óta az ország elszegényedése, olyan hatalmas a szociális szakadék, és olyan társadalmi és jövedelembeli különbségek vannak az egyes rétegek között, hogy ez az elszegényedés már fenyegető. Nem akarok közhelyet használni, de a hárommillió koldus országa felé haladunk” - mondta Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának tagja.

A kitelepülés során a párt helyi képviselői igyekeztek megszólítani az embereket. Az aláírásgyűjtés mellett pedig újságot és szórólapokat is osztottak. Kovács Józsefné egyetértett a jelenlegi akció céljával. Emellett azokat a problémákat is megfogalmazta, amelyek szerinte leginkább sújtják hazánkat.

„Én az egészségügy helyzetét tartom a legnagyobb problémának. Utána az oktatást. Azt hiszem, hogy egyre kevesebb a szakképzett pedagógus, ez pedig a tudás kárára megy. Az egészségügy pedig tragikus. Én ezt látom a legnagyobb problémának, amit érzékelek is” - emelte ki Kovács Józsefné.

Az akció szeptemberig tart, amelynek célja kétszázötvenezer aláírás összegyűjtése. Június első napjaiban harmincötezernél tartottak. A munka folytatódik, ezért a párt ózdi képviselőivel többször is találkozunk majd a következő időszakban.


0427_0_t 0427_1_t 0427_2_t 0427_3_t
Vissza