Szezonális termékek (képgalériával)2021. június 11. (péntek) 19:00 - Városnews/10406_0_300.jpgA földi eper, a cseresznye és a meggy is megérkezett a városi piacra. A kereskedők véleménye szerint ritkán lehet ilyen finom gyümölcsöket találni annak ellenére, hogy az elmúlt időszak nagyon hideg volt. A termékek ára kedvezően alakul és minőségük is kiváló.

Szebbnél szebb áruk várták ma reggel is a vásárlókat a városi piacon. Az elmúlt hetekben tapasztalható hideg időjárás nem kedvezett a növényeknek, ám a mostani meleg ellensúlyozta a hűvös idő miatti negatív hatásokat. Import áruban már kapható az őszibarack és a sárgabarack is.

„Beindul a folyamat, jön a földi eper, utána a cseresznye, a meggy, a sárgabarack. A folyamat szépen épül fel. Az import dinnyét lassan felváltja a hazai görög és sárgadinnye. A zöldségfélékben pedig már csak magyar termékek vannak” - mondta Fedora István, kereskedő.

A magyar termékek lényegesen többségben vannak az import árukkal szemben. Például paradicsomból már csak hazait lehet kapni. A kereskedő elmondása szerint a vevők nagyon racionálisan vásárolnak, mindig friss portékákat pakolnak kosaraikba. Hét elején a gyümölcsök a keresettebbek, hétvégén pedig a zöldségfélék után érdeklődnek jobban.

„Zöldséget, húst, ilyesmit. Amit a piacon szokás venni” - nyilatkozta Zabari László.

A visszatérő vevők rendszeresen látogatják a piacot, mindennapi fogyasztás céljából. Tehát ők egyszerre kevesebb mennyiséget vásárolnak. Akik ritkábban jönnek, azok több terméket visznek haza. A vásárlók elégedettek, és jó véleménnyel vannak a városi piacról.

„Nekem nincsen semmi kifogásom ellene. Minden oké, rendben van” - hangsúlyozta Svanda Dénesné.

„Elég gyakran, hetente háromszor is. Szeretek ide jönni, mert itt mindent megkapok. Horgászok, kijárok a tóra, itt szoktam bevásárolni, és odakint már nyugodtan tudok főzni” - fogalmazott Sipos Dénes.

A kereskedők kedvező árakkal tudnak jelentkezni a piacon. Az újburgonya ára lejjebb ment, a régié viszont emelkedett egy kicsit a megszokotthoz képest. Sokan vesznek befőzésre is alapanyagokat, amelyekből különféle lekvárokat szoktak készíteni.


0406_0_t 0406_1_t 0406_2_t 0406_3_t
0406_4_t 0406_5_t 0406_6_t 0406_7_t
Vissza