Strandra fel! (képgalériával)2021. június 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10404_0_300.jpgÚjra látogatható az Ózd Városi Strandfürdő. A nyitással kapcsolatban minden rendben zajlott. A vírushelyzet miatti korlátozások eredményeként azonban csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyeket engedhetnek be a dolgozók. A nyitvatartás rendje nem változott.

Ma reggel kilenckor megnyitotta kapuját az Ózd Városi Strandfürdő. A szolgáltatások az elmúlt évekhez hasonlóan működnek. A dolgozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kikapcsolódni vágyók jól érezhessék magukat. Az utolsó simításokat a felújítás kapcsán még tegnap elvégezték, így a nyitás rendben zajlott.

„Mindennel sikerült elkészülnünk, az összes engedély megérkezett. A tegnapi nap folyamán érkezett meg az utolsó vízvizsgálati jegyzőkönyv. Az is jó volt, bevittem az ÁNTSZ-hez, engedélyezték a megnyitást” - nyilatkozta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A belépő árak nem változtak. A strand minden nap reggel kilenctől este hétig van nyitva, és fél hétkor kell elhagyni a medencéket. Ezek után hétköznaponként a sportegyesületek veszik birtokba a területet. Hétvégente korán reggel és későn este is úszhatnak a vendégek. A vírushelyzet miatti korlátozások azonban rájuk is vonatkoznak.

„Szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy a belépéshez védettségi igazolvány kötelező 18 éven felüli személyeknek. Ezt a szabályozást nem mi hoztunk, hanem az erre illetékes hatóság követeli meg. Mi csak betartjuk, és a vendégeinkkel betartatjuk. Szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy az ezzel kapcsolatos indulataikat ne a munkatársainkon vezessék le. Sajnos mi erről nem tehetünk, mi csak igazodunk a kötelező szabályokhoz” - hangsúlyozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ma reggel az általános iskolák osztályai vették birtokba a medencéket. Mivel a pandémia miatt elmaradt az osztálykirándulás, ezért úgy gondolták, hogy erre a napra kihozzák a gyerekeket a strandra.

„Úgy gondoljuk, hogy olyan két óra, fél háromig itt leszünk. Tehát szinte az egész napunkat itt töltjük, reméljük, hogy az idő kegyes lesz hozzánk, és jól fogjuk érezni magunkat” - mondta Zsámbok Bettina, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

Két pedagógus érkezett egy osztállyal, ahová körülbelül 25 tanuló jár. A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot. Amikor tehetik, ki is fognak látogatni a strandra. Fontos, hogy tartsuk be a szabályokat a medencékben, és a strand egyéb területén is.


0404_0_t 0404_1_t 0404_2_t 0404_3_t
0404_4_t 0404_5_t 0404_6_t 0404_7_t
Vissza