Komfortosabb közlekedés (képgalériával)2021. június 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10403_0_300.jpgHétfőn kezdődik a városi aszfaltozás második üteme. Első körben Somsályon a Deák út hibáit javították ki, most pedig a Városközpont következik. Ennek megfelelően hétfőn a Vasvár út több részén és a Piac úton is megjelennek majd az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei. A munkálatok idejére a járműforgalmat másfelé terelik majd.

Nem sokkal ezelőtt kezdődött a 2021-es városi aszfaltozás első üteme. Erre a célra egy 30 millió forintos keretet különítettek el. Elsőként Somsályra települtek ki az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A feladathoz egy speciális marógépet is béreltek. Ma a következő taktus kezdetén egy bejárást tartottak az illetékesek, hogy miként tudják a forgalmas Városközpontban elvégezni a szükséges javításokat.

„Természetesen ez megfelelően ki lesz táblázva, és két ember irányítani fogja itt a forgalmat. Ez csak a délelőtti órákra fog vonatkozni hétfőn és kedden. Délutánra visszaállhat a normális forgalom. Ezért elnézést kérünk, de ezt máshogy nem tudjuk itt megoldani” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A területen korábban többször is történtek kisebb javítások, ám mostanra annyira leromlott a különböző szakaszok állapota, hogy csak nagyobb részek kivágásával lehet orvosolni. Ezen a szakaszon több buszmegállót is érint a felújítás, így ezt a feladatot is meg kellett oldani a tervezéskor.

„A jövő héten a Városközpontban, a Vasvár úton és a Piac úton lesznek nagyobb mértékű aszfaltjavítási munkálatok. Inkább kátyúzásról beszélünk, nem konkrét aszfaltozásról. Két buszmegállót is érint. Ez a Bolyki elágazóban a kórház felőli irányban, illetve a hivatallal szemben lévő megálló. Ez teljes szélességében ki lesz marva, és ki lesz javítva. Pont ezért elterelésre kerül majd a forgalom” - nyilatkozta Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A szakemberek igyekeznek úgy elvégezni a folyamatot, hogy minél kevesebb fennakadást okozzanak a közlekedők számára. Így a tervek szerint csak a konkrét munkafolyamat idejére szűnik meg itt a forgalom, utána ráengedik majd az autósokat.


0403_0_t 0403_1_t 0403_2_t 0403_3_t
0403_4_t 0403_5_t
Vissza