Hosszú hibalista (képgalériával)2021. június 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10401_0_300.jpgA garanciálisan kijavítandó hibákat gyűjtötték ma össze a szennyvíz-csatorna beruházáshoz kapcsolódóan az illetékesek. Délelőtt többek között Hódoscsépány térsége is célkeresztbe került. Közel ötven minőségbeli hiba került fel a listára. A bejárások folyamatosak. A terület képviselője azt mondja, hogy nem szeretne mást, csak hogy a megbízott vállalkozó a szerződésben foglaltak szerint maradéktalanul elvégezze a feladatát.

Út és vízelvezető árkokkal kapcsolatos helyreállítási gondok, feltörő szennyvíz, ilyen és ehhez hasonló problémákat jeleztek a kivitelező felé ma a műszaki ellenőr szervezet és az önkormányzat képviselői Hódoscsépány térségében. A csatornázással kapcsolatos bejárások rendszeresek a napokban is.

„Jelenleg is 24 célhelyszíneket jelöltek meg számomra a kivitelezők, ahol szerintük garanciális problémák vannak. Én a lakosságtól összeszedtem még ugyanennyit, tehát közel ötven olyan helyszín van, ami javítást igényel. Ezek az ő hibájukból eredő problémák ebben a térségben. Ma pedig ismét egy bejárást tartanak, ahol ismételten megnézik ezeket a helyszíneket, problémákat, aztán bízunk benne, hogy egyszer valamikor a javítást is elfogják végezni” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

A szerződésben foglaltak szerint a kivitelező három éves teljes körű garanciát vállalt a munkaterületekre. Hódoscsépányon a Hegyi úton is akadtak problémák. Itt például a szakemberek ráraktak a csatorna végére egy egy méteres beton aknát, amely gátolta a tulajdonost, hogy bejusson a saját garázsába. Ezt műszaki átadáskor javították. A szemközti háznál azonban a járdát nem állították helyre azóta sem. A műszaki ellenőr szervezet képviselője azt mondja, két csoportba sorolhatóak a lakosság felvetései.

„Külön kell választani a problémahalmazt. Egyrészt vannak a csatornával kapcsolatos problémák, a másik nagy halmaz pedig a közterület helyreállítása kapcsán kialakult halmaz. Jelenleg a lakosság elkezdett bekötni, rákötni. A csatornánál most jönnek elő a rákötési problémák. Műszaki átadáskor mi a gerincet néztük, illetve a bekötéseknek a nyomvonalát, hogy azok helyre vannak e állítva” - nyilatkozta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A lakosság jó része azért nem tud megfelelően rácsatlakozni a rendszerre, mert magas a bekötés, vagy pedig megáll a tisztítóaknában három, négy centiméter magasan a víz. Fontos információ, hogy ez nem számottevő mennyiség, ezt még megfelelően tudja kezelni a kiépített hálózat.


0401_0_t 0401_1_t 0401_2_t 0401_3_t
0401_4_t 0401_5_t 0401_6_t 0401_7_t
Vissza