Önzetlen cselekedet (képgalériával)2021. június 9. (szerda) 19:00 - Városnews/10397_0_300.jpgSaját kezével készített babaruhákat ajánlott fel a rászoruló családok részére egy idős ózdi hölgy. Derenkó Béláné lánya a Nemzetőr úti védőnői tanácsadóba vitte be a kötött holmikat a napokban. Az ott dolgozók segítségét kérte abban, hogy biztosan jó helyre kerülhessenek édesanyja munkái. A darabok közt fellelhető többek között sapka, sál, kardigán is.

Ica néni 78 éves, és arra gondolt, hogy a vírushelyzetben is szeretné hasznosan eltölteni idejét. Ezért kezdett el ruhaneműket kötni. Zsuponyó Anett védőnő azt mondja, hogy örömmel és önzetlenül küldte az ajándékokat. Azért igyekszik hamarosan felkeresni és személyesen is megköszönni neki a támogatást, annál is inkább, hiszen a néni a munkát tovább folytatja.

„A család úgy gondolta, hogy valamivel lekötik a nénit. A hölgy nagyon szeret kötögetni, és így jött ez az ötlet, hogy speciális fonallal, amiből kimondottan babaruhákat, újszülött és csecsemőruhákat szoktak kötni, kezd el dolgozni. Most pedig itt látható a mű. Tehát szó szerint lekötötte magát ebben a helyzetben, és ez folyamatos lesz. Eljuttatták ide hozzánk, hogy a rászoruló családoknak adjuk át” - mondta Zsuponyó Anett, védőnő.


0397_0_t 0397_1_t 0397_2_t 0397_3_t
0397_4_t 0397_5_t
Vissza