Nincs elvitel (képgalériával)2021. június 8. (kedd) 19:00 - Városnews/10394_0_300.jpgTovábbra is kizárólag csak kiszállításos rendszerben működik az étkeztetés városunkban. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény egy kormányrendelet értelmében állíttatta le az ebédek átvételének elviteles formáját még márciusban. Emiatt egyébként kevesebben is tartanak igényt a szolgáltatásra.

2007-től jogszabályváltozást követően lett központosítva az étkeztetés. A Bolyki Tamás út 15. szám alatt működő Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Étkeztetés Szakmai Egységét elvitellel nem, csak és kizárólag kiszállítással veheti igénybe a lakosság. A szolgáltatást hetvenedik életévüket betöltött, és egészségügyi problémával rendelkező személyek számára érhető el.

„A szociális étkeztetéssel kapcsolatos korlátozó intézkedéseket nem oldották fel, azok továbbra is érvényben vannak. Ezért az 553 fő szociális étkezőből 200 fő elvitellel kérte az étkeztetést. Így szerződött az intézményünkkel. Nekik is csak kiszállítással van lehetőségünk a szolgáltatást nyújtani. A 200 főből nyolcvanan nem kérték ilyen formában az étkeztetést” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Négy autóval végzik az ebéd kiszállítását. Az Ózdi Városüzemeltető Intézménytől rendelik a szolgáltatást. Az ételeket pedig az egykori Bükk Étteremben főzik meg. A fogások nagyjából délelőtt tíz órára készülnek el. Ezt követően a gépkocsivezetők a gondozókkal elindulnak, és szétterítik a városban, valamint a környező településeken. A konyhán a közétkeztetési rendeletnek megfelelően járnak el, valamint az étlapot is eszerint állítják össze. Arra törekszenek, hogy szezonális alapanyagokból dolgozzanak.

„Több korosztálynak készítünk ételeket. A gyermekeknek és az iskolás korosztálynak is, de az idősek meleg ebéd ellátását is biztosítjuk a konyhánkon. Megpróbálunk a lehetőségekhez mérten mindenkinek megfelelni, például ízvilágában, vagy bármiben. Természetesen azon az intervallumon haladva, ami szerint a törvényi előírásoknak meg kell felelni” - nyilatkozta Derényi Dezső, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény élelmezésvezetője.

Az alapanyagokhoz közbeszerzés útján jutnak hozzá, meghatározott cégektől. Minden étel friss hozzávalókból készül. Sokat főznek marha- és szárnyashúsból. Próbálnak minél változatosabb ételeket előállítani. A munka korán, már reggel hat órakor elkezdődik. Nagyjából tizenkét fő dolgozik nap mint nap azon, hogy a megrendelők elégedettek legyenek.


0394_0_t 0394_1_t 0394_2_t 0394_3_t
0394_4_t 0394_5_t 0394_6_t 0394_7_t
0394_8_t 0394_9_t 0394_10_t 0394_11_t
0394_12_t
Vissza