Újra nyeregben2021. június 8. (kedd) 19:00 - Sportnews/10392_0_300.jpgTöbb mint száz versenyző taposta a pedált a Hangonyon megrendezett Borsod MTB Series idei első futamán. A megmérettetésen az utánpótlás-korosztály, a felnőtt mezőny és a seniorok is próbára tehették tudásukat. A leghosszabb pályán több mint száz méter szintemelkedést is le kellett küzdeniük. A következő fordulóban Miskolcon szállnak majd harcba az elsőségért.

Nagyszámú nevezőt vonzott az Ózdi Kerékpáros Egyesület által szervezett Borsod MTB Series idei első futama. A korábbi évektől eltérő módon most nem a Bíben-völgy adott otthont a rendezvénynek, hanem Hangonyon pattanhattak nyeregbe a bringások. A gyermek számára egy rövidebb és könnyebb pályát alakítottak ki.

„Amikor eldöntöttük, hogy az idei évben is rendezünk versenyt, akkor még a covid szabályok értelmében olyan területet próbáltunk keresni, ami minél zártabb. A hangonyi sportpálya zárt, hiszen csak egy útról lehet megközelíteni. A Bíben-völgyben keresztbe-kasul tudtak menni az emberek. Itt tudtuk volna ellenőrizni a védettségi igazolványt, de szerencsére 500 főig korlátlanul lehet szabadtéri rendezvényeket tartani” - mondta Frölich Tamás, főszervező.

Az utánpótlás-korosztályt követően a felnőttek tapostak a pedálokba. A technikás szakaszok nehéz feladat elé állították a versenyzőket, de meg tudták oldani a kihívást. A hölgyek mezőnyében Kiss Emma Lotti szerezte meg az első helyet.

„A verseny nagyon jó volt, a pálya kialakítása nagyon tetszett. A rajtot jól kaptam el, így sikerült viszonylag jó helyet elcsípni az első körökben. Így végül első helyen értem a célba” - nyilatkozta Kiss Emma Lotti, a Bike Zone Gödöllő versenyzője.

A férfiaknál is nagy harcot vívtak a legjobbak. A leintés pillanatában Takács-Valent Márk állt az első helyen, így a bükkszentkereszti versenyző nyakába került aranyérem.

„A mezőny erős volt, itt volt minden ellenfelem, igazából egy magyar kupa szintű mezőnyünk volt. A pálya nagyon kemény volt, és az időjárás is brutális volt, nagyon meleg volt. Ez egy nagyon nehéz verseny volt” - fogalmazott Takács-Valent Márk, a Cube-Csömör versenyzője.

Kovács István Pityikusz a Master 2 kategóriában állt rajtvonalhoz. A rutinos versenyzőkből álló mezőny számára is bőven tartogatott kihívást a hangonyi pálya. Összességében szinte mindenki elismerősen beszélt a nyomvonalról.

„Nagyon tetszett a pálya mindenkinek. Nagyon kemény volt, még mindig 130 a pulzusom. Ilyen 180 körüli átlagpulzust mentem, és a harmadik helyen értem a célba. Egy darabig vezettem, de egyszerűen besavasodtam. A többiek erősebbek voltak. Két srác utolért, próbáltam velük menni, de egyszerűen nem tudtam a tempójukat tartani” - emelte ki Kovács István Pityikusz, az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzője.

A négy állomásos programsorozat következő állomásán Miskolcon állhatnak majd rajtvonalhoz a bringások. A kerékpárosoknak akkor is egy 2,2 kilométeres pályát kell majd többször teljesíteniük. Akkor is több mint száz méter szintemelkedés vár majd rájuk, és a 18 százalékos maximum emelkedést is le kell küzdeniük.

Vissza