Mélybe zuhant2021. június 7. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10389_0_300.jpgÉletét vesztette, amikor a szakadékba zuhant egy hatvan év feletti asszony Upponyban. Ebben az évben már több hasonló eset is történt a túrázók körében népszerű kirándulóhelyen. Február elején egy 69 éves serényfalvai hölgynek kellett segítséget nyújtani, ugyanis a Kalica-tetőről lefelé jövet kiment a bokája. Majd áprilisban egy miskolci középkorú nő került bajba, 17 métert gurult a sziklás domboldalon lefelé.

Múlt hét szombaton pedig információink szerint egy törökszentmiklósi asszony indult útnak családjával a sziklás hegyoldalon. A terep adottságaival valószínűleg nem számolt, ugyanis egy óvatlan pillanatban leesett a mélybe. A mentőegységek gyors reagálásának ellenére sem sikerült megmenteni az életét. Fejsérülést szenvedett. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A délutáni jelzést követően a katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel, tizenöt fővel vonultak területre.

„A káresethez az ózdi, a kazincbarcikai egységek mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. Kiérkezéskor sajnos már csak azt tudtuk megállapítani, hogy a hölgy az esés következtében életét vesztette. Kollégáim, az úgynevezett board hordágy, illetve kötélbiztosítás segítségével a holttestet kiemelték a szakadékból, majd átadták a rendőrségnek, illetve a helyszínen tartózkodó igazságügyi szakértőnek” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Vissza