Vigyázó szemek (képgalériával)2021. június 2. (szerda) 19:00 - Városnews/10378_0_300.jpgFolyamatosan zajlik a kamerarendszer kiépítése Ózdon. Az önkormányzat még tavaly döntött a közterület-figyelő hálózat fejlesztéséről. Ennek köszönhetően egyelőre 19-et szerelnek fel a város különböző pontjain. Nemrégiben a Civil Ház épületére került ilyen berendezés. Ezúttal pedig az Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola falára helyeztek el egy eszközt. A kamera látóterét azonban a közelben lévő fák zavarták, ezért néhány gallyat le kellett vágnia az ÓVI dolgozóinak.

Az Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola melletti területen tevékenykedtek ma az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A szakemberek a közelben lévő fák ágait távolították el. Ezek ugyanis zavarták annak a kamerának a látóterét, amelyet a napokban helyeztek el az oktatási intézmény falán.

„A gallyazást az itt fölszerelt kamera látóképének az akadályozása miatt kell elvégeznünk. Ugyanis több gally is belógott ebbe a képbe. Egyébként ebben az időszakban gallyazásokat nem szoktunk végezni. Ez most egy kivételes alkalom, és a kandeláberre lógó ágat is levágtuk. Így komplett lett a munkavégzés” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

Áprilisban a Civil Ház épületére is került egy ilyen eszköz. Akkor a feladattal megbízott vállalkozó az egységek működéséhez szükséges munkálatokat, majd a berendezések telepítését végezte el. A város területi képviselői két-két kamerával kapcsolatban dönthettek arról, hogy azokat hová helyeztetik. Ezt megelőzően azonban a rendőrség, illetve a rendészet munkatársaival is egyeztettek.

„Az én területemen ez a második kamera itt az iskola falán, ami fel lett szerelve. Most az utómunkái folynak, tehát tesztüzemmódban van ez a kamera. Megnéztük bent a központban a rendészetnél, hogy mi az, amit belát. Most próbáljuk meg úgy beállítani, illetve a gallyazást elvégezni, hogy tökéletes legyen, tehát eleget is tegyen a funkciójának” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

A kamerarendszer kiépítése elsősorban a bűnmegelőzésben nyújthat majd segítséget. Az Ózd Városi Rendészethez befutott képek ugyanis később visszanézhetők. A napokban a Vasvár úton is elhelyeztek egy ilyen berendezést. Ez az Atomiumos körforgalom melletti lakóépület falára került. A teljes rendszer a tervek szerint június végére készülhet el. Ezt követően már csak ÉMÁSZ által elvégzendő rákötésekre kell várni.


0378_0_t 0378_1_t 0378_2_t 0378_3_t
0378_4_t 0378_5_t 0378_6_t 0378_7_t
0378_8_t
Vissza