Figyelnek a környezetre (képgalériával)2021. június 2. (szerda) 19:00 - Városnews/10377_0_300.jpgKözel kétszázhetven köbméter építési törmeléktől sikerült megszabadulnia a városnak a közelmúltban. Az illegális szemétlerakót a Sárli úti bevásárlóközpont környékéről számolták fel. Városunk önkormányzata a „Tisztítsuk meg az Országot” felhívásra figyelt fel, és nyújtott be pályázatot. Mintegy hatmillió forintot nyert a terület megtisztítására. Emellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek, így egy térfigyelő kamerát is kihelyeztek a területre.

A Sárli úti bevásárlóközpont mellett hosszú idő óta fennálló probléma volt az illegális hulladéklerakás. Ózd Város Önkormányzata azonban folyamatosan figyeli azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével rendezni tudják az áldatlan állapotokat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot” címmel hirdetett pályázatot. Városunk pedig kihasználta az alkalmat, benyújtotta a dokumentumokat, és több mint ötmillió-hétszázezer forintot nyert a helyzet felszámolására.

Városunk önkormányzata végül egy helyi vállalkozót bízott meg a szemét elszállításával, a dolgozók mintegy egy hét alatt tették rendbe a területet. A finom tereprendezést pedig az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai végezték.

A hulladéklerakó megszüntetése a talajvíz, valamint a levegőminőség javulásához is hozzájárult. Egyébként mi magunk is tehetünk bejelentést, ha hasonló kép fogad bennünket az országban. Ebben nyújt segítséget a „HulladékRadar” applikáció. A letölthető mobil alkalmazás célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. A jelzés az illetékes hatósághoz érkezik meg. A törmeléket innen két helyszínere szállították, közel kétszázhetven köbmétert.

„A projekt keretében több mint kétszázötven köbméter építési törmeléket szállítottak el a sajókeresztúri hulladékudvarba, illetve tizenöt köbméter kommunális hulladék pedig a sajókazai hulladéklerakóba. A projekt része még a későbbi lerakások elkerülése érdekében egy térfigyelő kamera felszerelése” - mondta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

Ezt a területhez közel eső villanyoszlopra helyezték el. Onnan ugyanis jól be lehet látni mindent. Az eszköz érdekessége, hogy napelemmel működik. A városi térfigyelőrendszer központjába fut be a kép, vagyis az Ózd Városi Rendészet munkatársai figyelik az itt zajló eseményeket. Emellett pedig járőrőrözésük során is kiemelt figyelmet szentelnek ennek a területnek.


0377_0_t 0377_1_t 0377_2_t 0377_3_t
0377_4_t 0377_5_t 0377_6_t 0377_7_t
Vissza