Nyári diákmunka2021. június 2. (szerda) 19:00 - Városnews/10376_0_300.jpgMegkezdődött a jelentkezés a városi nyári diákmunkára. A tanulóknak első lépésként az Ózdi Városüzemeltető Intézménybe kell leadniuk egy jelentkezési lapot, június 15-étől pedig a Munkaügyi Központban tudnak regisztrálni. Ide a legfontosabb személyes adatokat igazoló okmányokkal kell érkezniük, mint a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adóigazolvány és a diákigazolvány.

16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akiknek nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük. Fontos információ, hogy az adatok pontosan legyenek kitöltve a jelentkezési lapon, mert az ott szereplő e-mail címen és telefonszámon fogják értesíteni a diákokat. Orvosi alkalmassági is szükséges, de ennek időpontja és helyszíne később fog kiderülni. Előreláthatóan 305 fiatalt fognak tudni alkalmazni az idén. A munkát a tanulók kilenc intézményben tölthetik el.

„Próbáljuk figyelembe venni az ő igényeiket. Ahol esetleg már korábbi években dolgoztak, megpróbáljuk oda visszatenni őket, mert már ott rendelkeznek munkatapasztalattal. De vannak új diákjaink is minden évben. Őket is megpróbáljuk azokra a helyekre betenni, ahol pozitív első munkatapasztalatokat szerezhetnek. Alapvetően jó a munkához való hozzáállásuk, úgyhogy ezzel nem szokott probléma lenni” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

Jelentkezési lap letöltése

Vissza