Lezárult bajnokság (képgalériával)2021. május 31. (hétfő) 19:00 - Sportnews/10369_0_300.jpgVereséget szenvedett szezonbéli utolsó mérkőzésén az ÓAM-Ózdi KC együttese. A piros-kékek ugyan sok hibával játszottak, de nagyon hajtottak a találkozó alatt. Ez sajnos most nem volt elég a kiesés elől menekülő Vecsés ellen. Így a tabella hatodik helyén zárta az idényt az ózdi csapat és jövőre is az NB I/B-ben folytathatja.

Nem indult jól a találkozó a hazaiak szempontjából, ugyanis az első támadásaink nem jártak sikerrel, az ellenfél viszont ki tudta használni a helyzeteit. Négy perc után már 3-1-re ment a Vecsés. Ezt követően mindkét csapat több hibával játszott. A tizenharmadik percig kellett várni az ÓKC vezetésére, amikor is Nyeste zörgette meg a hálót. A félidő második felében nekünk jött ki jobban a lépés, így 16-13-mas ózdi vezetésnél mentek pihenőre a felek. A második játékrészt jól folytatták a hazaiak, így harmincöt perc játék után már ötgólos előnyben kézilabdáztak. Ekkor sem adta fel a vendég gárda, és kihasználva a mieink bizonytalanságát, ledolgozták hátrányukat, és ismét nyílt sisakossá vált a küzdelem. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a fordítás miatti lélektani előny a Vecsésnél volt. Az utolsó minutumban Fórizs szerzett gólt a vendégeknek, amelyre a piros-kékek már nem tudtak válaszolni. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Vecsési SE 27-28.

„Sikerült a célunkat elérni, jövőre is másodosztályban szerepel majd az Ózdi KC. Most ez az egyetlen pozitívum, ami eszembe jut, sajnos nem tudunk mit csinálni. Ma nem játszottunk jól, sok hibánk volt. Azt gondolom, hogy küzdöttünk a végsőkig, sajnálom, hogy így alakult. Köszönjük a szurkolóknak az egész idényben való biztatást. Remélem, hogy egy nagy levegővétellel a nyártól, majd újra a sikerek útjára lépünk” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek számára ez egy élet-halál harc volt, mert a biztos kiesés elől menekültek. A mostani sikernek köszönhetően van még sanszuk bennmaradni az NB I/B-ben, ám osztályzót kell majd játszaniuk.

„Nagyon sok kétely volt bennem a mérkőzés előtt. Három-négy hónapja folyamatosan az életünkért harcoltunk, és az utolsó 25 percben hat-nyolc játékosomtól kaptam egy olyan teljesítményt, amivel ötről álltunk fel. Ez azt mutatja, hogy ebben a csapatban sokkal több lett volna egész évben. Egy nagyon jó ellenfelet sikerült ma legyőznünk” - értékelt Molnár József, a Vecsési SE vezetőedzője.

Az ÓAM-Ózdi KC huszonkét mérkőzéséből kilencet megnyert, négy alkalommal döntetlent ért el, illetve szintén kilencszer hagyta el vesztesen a pályát. Ennek megfelelően huszonkét pontot szerzett a kiírásban.


0369_0_t 0369_1_t 0369_2_t 0369_3_t
0369_4_t 0369_5_t 0369_6_t 0369_7_t
0369_8_t 0369_9_t 0369_10_t 0369_11_t
0369_12_t
Vissza