Népszerű verseny (képgalériával)2021. május 30. (vasárnap) 17:21 - Sportnews/10367_0_300.jpgNépes mezőnnyel rajtolt el hétvégén az Ózdi Hegyi Futóverseny. A résztvevőknek a sárral, párával, önmagukkal és mindenki mással is meg kellett küzdeniük a mintegy 12 kilométeres út alatt. Az ország harminc településéről érkeztek sportemberek a jubileumi megmérettetésre. A leggyorsabb futó valamivel több mint 51 perc alatt teljesítette a pályát.

Miskolc, Tokaj, Hajdúszoboszló, Budapest, Debrecen, Ajka. Az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidő Sport Egyesület által rendezett viadalra az ország számos pontjáról érkeztek sportemberek. Összességében hetvenkét résztvevővel rajtolt el vasárnap délelőtt a jubileumi 25. OTP Bank Ózdi Hegyi Futóverseny a Bíben völgy lábától. Tíz órakor a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület ágyúszóval indította el a mezőnyt a mintegy 12,4 kilométeres útra.

A meteorológusok esőt jósoltak, de ennek ellenére szikrázó napsütés várta a résztvevőket. Előző este azonban elázott a pálya, emiatt magas páratartalommal és jelentős mennyiségű sárral kellett megküzdenie mindenkinek. A legrövidebb idő alatt Bulitka László, a DVTK SE versenyzője lépte át a célvonalat, 51 perc 43 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy beérjen.

„Nagyon technikás volt a pálya, nagyon élveztem. Én szabolcsi gyerek vagyok, nekem kellemetlen volt itt Borsodban futni a hegyeken, nekem otthon nincsenek ilyenek. Nagyon jó idő volt, a pálya azonban sáros. Jó, hogy a terepcipőmet vettem fel, ez volt a kulcsa szerintem. Elnéztem a fordítót, de nagyon rendes volt Németh Csaba, mert bevárt és előre engedett vissza” - nyilatkozta Bulitka László, a DVTK SE versenyzője.  

A nők között Merényi Tímea diadalmaskodott a Szkíta Sportegyesület színeiben. A leggyorsabb ózdi futó Zákányi Panna volt, aki 1 óra 2 perc alatt teljesítette a távot. Kategóriájában bronzérmet vihetett haza.

„Nagyon elfáradtam rajta, eléggé sáros volt, elég sok helyen csúszott, de ennek ellenére megpróbáltam minél tempósabban futni” - értékelt Zákányi Panna, versenyző.

Pannán kívül, a szintén helyi Ihász Veronika is felfutotta magát a dobogóra. Master nők között a harmadik helyen végzett. A rendezvény sok előkészületet igényelt, a befektetett energia azonban meghozta gyümölcsét.

„Ez egy több hónapos folyamat volt. Egyrészt az időpont kitalálása. A pandémiás időszak miatt önmagában az kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezhetjük e. Tizenkilencre lapot húztunk, bíztunk benne, hogy mostanra, vagyis május 30-ra a jogszabályok engedni fogják a versenyt, így ezt az időpontot kitűztük. Elkészítettük a versenykiírást. Idén először online, internetes felületet indítottunk, itt lehetett nevezni. Facebookon elindultak a hirdetések, ezeknek a szerkesztése is komoly feladat volt, és a különböző kellékeknek, anyagoknak a megvásárlása is” - mondta Vitális István, főszervező, az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidő Sport Egyesület alelnöke.

Amíg a nagyok pályán voltak, addig a kicsiknek is akadt feladat. Ovis futam indult, a vállalkozó kedvűeknek mintegy háromszáz métert kellett megtenniük a sportközpont környékén. A szervezők felnőtt, master, senior korosztályokban hirdettek győzteseket. Emellett elismerték az abszolút nyerteseket Tóth Gyula emlékére, valamint a legidősebb nőt és férfit is. Csütörtökön az Ózdi Városi Televízió Apropó című magazinja bővebben is foglalkozik a jubileumi megmozdulással.


0367_0_t 0367_1_t 0367_2_t 0367_3_t
0367_4_t 0367_5_t 0367_6_t 0367_7_t
Vissza