Közösségi összefogás2021. május 26. (szerda) 19:00 - Sportnews/10353_0_300.jpgCsónakházat avatott az Ózdi Kajakos Baráti Társaság Civil Szabadidős Sport Klub a Hangonyi-tónál. Az építmény elkészülését a tagok mellett a falu polgármestere is támogatta, egy igazi közösségi összefogás valósult meg. Jelenleg a hétfői napokon van lehetőség a sportolásra. Szeretnének tagokat toborozni és nyári tábort is rendeznének.

Új sportolási lehetőséggel gazdagodott a Hangonyi-tó kínálata. Az Ózdi Kajakos Baráti Társaság Civil Szabadidős Sport Klub néhány éve alakult, miután egy könyvben elevenítették fel a hajós szakosztály dicső napjait. Az azóta eltelt időben egy közösségi összefogás alakult ki, és mostanra már egy saját csónakházzal is büszkélkedhetnek.

„Azt mondtuk, hogy jó lenne egy kis emléket megőrizni. Keresni kezdtünk vizet, de nem volt könnyű. A Sajó az nem megfelelő, de rátaláltunk a Hangonyi-tóra. Zoli bácsi azt mondta, hogy bármikor jöhetünk, és a hangonyi polgármester is segített az alap elkészítésében. Mi pedig vettünk rá egy tárolót, a hajókat összehordtuk, ugyanis szinte mindenkinek volt otthon egy darab” - mondta Gergely József, az Ózdi Kajakos Baráti Társaság Civil Szabadidős Sport Klub titkára.

A tagok saját hajói mellett már egy közös túrakajakot is tudtak vásárolni, amely a Csilla nevet viseli. Emellett tovább is szeretnék bővíteni az eszközparkot. Fazekásné Szabján Erika pénzügyi vezetőként vesz részt a kezdeményezésben. Az egyik legnagyobb feladatuknak a taglétszám bővítését tartják, hiszen ez nagy jelentőséggel bír a jövő szempontjából.

„Mivel az alap az idősebb korosztály, ők igencsak gyakorlottak, már inkább fizikailag nem bírják. Ettől függetlenül még mindig szoktak kajakozni. Próbáljuk bevonzani a fiatalokat, mint minden társaság. Először a saját gyermekeinket és unokáinkat hozzuk ki, majd a nyáron már tábort is tervezünk, ahova jöhetnek idegenek is” - nyilatkozta Fazekásné Szabján Erika, az Ózdi Kajakos Baráti Társaság Civil Szabadidős Sport Klub pénzügyi vezetője.

A mostani szabályok szerint mivel hétvégén a horgászok foglalják el a partot, így a hajósoknak hétfőnként van alkalmuk hódolni szenvedélyüknek. Folyamatosan várják a jelentkezőket, hogy még több emberrel ismertethessék meg ezt a nagyszerű mozgásformát.

Vissza