Fontos győzelem2021. május 18. (kedd) 19:00 - Sportnews/10328_0_300.jpgGyőzelemmel folytatta szereplését a SalgÓzd Teke Klub együttese a férfi NB I keleti csoportjában. A mieink a Gyulai SE DIG-BUILD gárdáját látták vendégül a Városi Stadion tekecsarnokában. A sikernek köszönhetően az ózdiak a tabella ötödik helyéről várják a folytatást.

Fontos mérkőzés várt a SalgÓzd együttesére, hiszen a pontvadászatban éppen előttük helyet foglaló Gyulai SE DIG-BUILD gárdáját látták vendégül. Jól indult a találkozó, hiszen Stréer Tamás és Horváth Attila is behúzta a maga pontját, így jó alaphangot adtak a mérkőzésnek. Frink Norbert és Csanádi Csaba szintén csapatponthoz juttatta a mieinket. Bár szoros volt a meccs, végül az ütött fákban is az ózdiak voltak a jobbak, így alakult ki a végeredmény. SalgÓzd TK - Gyulai SE DIG-BUILD 6-2.

„A bajnokságban nagyon jól állunk, mert bár a szezon kezdete előtt a kieséstől is tartani lehetett, de nyertünk hat meccset egymás után. Most pillanatnyilag a hatodik helyen vagyunk, a Gyula előz meg bennünket, és az ötödik helyen vagyunk” - mondta Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub elnöke.

A vendégek számítottak arra, hogy nagy ellenállásba ütköznek, hiszen az ózdiakkal mindig szoros küzdelmet vívnak. Az elmúlt fordulókban igencsak jó szériában voltak, ám most nem bírtak a SalgÓzddal. Így megszakadt a nyolcmeccses veretlenségi szériájuk. A vírus egyébként őket is hátráltatta.

„Gyulán kétsávos tekepálya van egy vendéglátó helyiségben, ami természetesen be volt zárva. Amikor újraindították a bajnokságot, akkor kinyitották nekünk, hogy be tudjunk menni játszani. A hazai mérkőzéseinket Szegváron játsszuk, mi ott nem voltunk egyetlenegy edzésen sem. A járványhelyzet tehát a mi edzettségünket is befolyásolta. Hálistennek az utóbbi időben egyre jobb formában vagyunk” - nyilatkozta Baksa Imre, a Gyulai SE DIG-BUILD játékosa.

A következő fordulóban a SalgÓzd Teke Klub a Bátonyterenyei Teke Klub vendégeként lép majd pályára most hétvégén. Az utolsó fordulóban pedig hazai környezetben fogadják a Szegvári Tekézők SE együttesét a Városi Stadion tekecsarnokában.

Vissza