Kitartó csapat (képgalériával)2021. május 14. (péntek) 19:00 - Sportnews/10318_0_300.jpgFolyamatosan zajlik a felkészülés a Pit Bull Team-nél. A helyi küzdősport egyesület tagjai a járványügyi helyzet alatt is rengeteget gyakoroltak a megengedett intézkedések betartásával. A fiúk és a lányok jelenleg egy fontos gálára készülnek.

Az ózdi Pit Bull Team csapat tevékenysége már több évre nyúlik vissza a város sporttörténetében. A küzdősportot végző fiatalok számos neves versenyen szerepeltek jól, illetve hoztak haza különböző érmeket és kupákat. A tagok, a járványhelyzet enyhülésének köszönhetően most is egy újabb megmérettetésre készülnek.

„Beregisztráltunk a Magyar MMA Szövetséghez, most már mi is a tagjai vagyunk, illetve kaptunk most egy körlevelet, abban kérték azt, hogy olyan sportolókat vigyünk, akik még nem meccseltek ebben a sportágban, vagy ha játszottak is, akkor azt tudjuk, hogy kinek hány mérkőzése van. Mi sem szeretnénk nyilván olyan helyen elindulni, ahol például egy profival játszik egy amatőr sportoló, akinek még abban az ágazatban nincsen mérkőzése. Mindent kipróbálunk: az ökölvívástól kezdve a földharcos versenyekig” - nyilatkozta Soós Lajos, a Pit Bull Team edzője.

A versenyzők a pandémiás időszakban is próbáltak edzeni, amennyire azt a korlátozások engedték. Zajlottak az álló- és a földharc edzések is. Most pedig teljes gőzerővel gyakorolnak az előttük álló gálára.

„Az utóbbi időben nagyon erős edzéseket folytatunk, készülünk egy nemes gálára, jól mennek az edzések” - nyilatkozta Bódi Bence, a Pit Bull Team versenyzője.

„Az elmúlt időszakban a járványügyi helyzet miatt mellőzték az ilyenfajta versenyeket. Megfelelő zárt kapuk mögött zajlottak ilyen események. Az elmúlt időszakban inkább csak felkészültünk a jövőbeli versenyekre. E hónap 22-én, 23-án készülünk egy nevezetes gálára. Reméljük, hogy az eddigi munka meghozza a gyümölcsét” - fogalmazott Berki Renátó, a Pit Bull Team versenyzője.

A csapat tagjainak egyébként lehetősége adódott, hogy a közeljövőben egy új sportágat is kipróbáljanak, amely hasonló jellegű, mint a K-3, azonban már pankráció néven van számon tartva, és nagy méretű kesztyűvel harcolnak. Az edző elmondása szerint számos téren próbára teszik magukat a küzdősportok világában.


0318_0_t 0318_1_t 0318_2_t
Vissza