Nemzetközi mezőny2021. május 13. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/10314_0_300.jpgRekord közeli nevezővel startolhat el a Q8 Oils Ózd-Eger Rally. A megmérettetésen több mint kétszáz páros áll majd rajthoz. Elsőként pénteken délután bőgnek majd fel a motorok a Városi Stadion salakos körén megrendezett prológon. Ezt követően szombaton a hegyháton rendeznek gyorsasági szakaszokat, vasárnap pedig Eger környékén teszik próbára tudásukat a versenyzők.

Nagy volt a forgalom ma délelőtt a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, hiszen a Q8 Oils Ózd-Eger Rally-ra nevezett párosok számára ekkor nyílt meg a versenyiroda. A részletekről Marosréti Ervin sajtó- és médiafelelőst kérdeztük.

„Végre nézők is jöhetnek a versenyre, erre körülbelül egy éve nem volt példa. Ennek természetesen nagyon örülünk. Ez meg is látszik a nevezések számán, hiszen 207 páros nyújtotta be nevezési szándékát a hétvégi versenyre. Rally 1,2,3 és a Historic is jelen lesz. Ózdon nagyon régen volt bármilyen sportágban világbajnok jelen, most pedig kettő is lesz” - nyilatkozta Marosréti Ervin, a Q8 Oils Ózd-Eger Rally sajtó- és médiafelelőse.

Így a korábbi az I. Boldogkő Rally-t követően Mats Østberg és Jan Kopecky is próbára teszi felkészültségét az ózdi és egri pályákon. A külföldi versenyzők jelenléte pedig az egész szakágnak nagy elismerést jelent.

„Már eljutott egy olyan szintre a hazai bajnokság, hogy két vb menő is részt vesz a hazai futamokon. Ez egy komoly elismerés és nagyon jó megmérettetés a magyar versenyzőknek. Az első versenyen kiderült, hogy fel is tudják venni a ritmust az úgymond top pilótákkal. Nagyon örülök neki, és annak is, hogy a magyar srácok így helytállnak” - mondta Berényi Ákos, a MNASZ Rally Szakágvezetője.

A pilóták közül többen is úgy fogalmaztak, hogy nagyon várják, hogy ismét ezeken a gyorsasági szakaszokon mérhessék össze tudásukat a társakkal. Velenczei Ádám például nagyon készül a mostani hétvégére, ugyanis az első versenyen buktak, így a bajnokságban való jó szerepléshez minél több pontra van szükségük.

„Az az egyik legjobb, hogy lesznek már nézők a pálya szélén. Szeretjük ezeket a szakaszokat, szinte minden évben megyünk ezeken. Mind az ózdiakat kedveljük, mind pedig az egrieket. Tavaly az egri pályákon sikerült az első helyért harcolni, és bízok benne, hogy idén is sikerül majd odaférni az elejébe” - fogalmazott Velenczei Ádám, versenyző.

A hivatalos program szerint holnap délután sajtótájékoztatót tartanak majd a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Ezt követően este már a Városi Stadion salakján köröznek. Szombaton a Sáta-Kiskapud és a Királdi kör-Sajómercse gyorsaságik szerepelnek a tervben, vasárnap pedig egri szakaszokkal zárul a száguldás.

Vissza