Biztató csökkenés2021. május 11. (kedd) 19:00 - Híreknews/10308_0_300.jpgÖtszáz alá csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. 99 ember halt meg a vírus vagy annak szövődményei következtében. 3282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 379-en vannak lélegeztetőgépen. A rendőrség tapasztalatai szerint még mindig sokan nem hordják a maszkot.

Javuló tendenciát mutatnak a járványügyi számok. A rendőrségnek ugyanakkor továbbra is sok dolga akad azokkal, akik nem tartják be a védelmi intézkedéseket. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt tegnap például országszerte közel ötszáz alkalommal kellett eljárniuk. Erről a mai sajtótájékoztatón Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese szólt.

„Az elmúlt 24 órában összesen a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 444 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Ebből 432 személlyel szemben a közterületen, 10 személlyel szemben a tömegközlekedési eszközön és a várokozóhelyeken. Két személlyel szemben pedig a bevásárlóközpontok belső tereiben. Így összességében 67984-re emelkedett az intézkedések száma a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Emellett 64 személlyel szemben léptek fel a kijárási tilalom megszegése miatt. Ezt követően dr. Müller Cecília ismertette a járványügyi adatokat. 493 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, valamint elhunyt 99 ember. Már több mint 4,9 millióan regisztráltak oltásra, és 80 százalékuk meg is kapta azt. Az országos tisztifőorvos a fiatalokhoz szólt a vakcinázással kapcsolatban.

„Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra. Köszönöm nekik azt az aktivitást, amit az elmúlt időszakban kifejtettek. Köszönöm a szüleiknek is, hiszen bizonyára biztatták őket a vakcina felvételére. A közel kétszázezer főből, aki a 16-18 éves korosztályba esik, tulajdonképpen nyolcvannégyezren regisztráltak érvényesen” - emelte ki dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A javuló számok ellenére a járvány még mindig tart, megyénkben például már több mint negyvenötezer esetet regisztráltak. A szakemberek ajánlása továbbra is az, hogy tartsuk be a védelmi intézkedéseket.

Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Vissza