Kézzel készítik (képgalériával)2021. május 11. (kedd) 19:00 - Városnews/10307_0_300.jpgLevendulás és gyógynövényes termékekkel várják az érdeklődőket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épülete előtt található faházban. Ma már igen széles a kínálat, ugyanis elkezdtek konyhai használati cikkeket is gyártani varrodájukban. Az aktuális készlet összetétele függ az évszaktól és az ünnepnapoktól is.

Kézzel készült termékek kaphatóak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény bejárata melletti területen. A kis piac három hete nyitott meg. Egyik legnépszerűbb termékük a manó. Ennek készítésével van a legtöbb feladat. Általában a sapkájukat töltik meg különböző növényekkel, így amellett, hogy esztétikus, illatosítóként is funkcionál.

„Reggel nyolctól egy óráig várjuk a vásárlókat, itt a Zrínyi út 5. szám előtti kis fabódénkban. Idén tavasszal is megnyitottunk, így már hagyományosnak mondható, hogy itt vagyunk. Elsősorban az anyák napjára készültünk, most hogy az elmúlt, a ballagást helyeztük középpontba. Filcvirágot készítettünk, abból csokrokat csináltunk. Különböző ajándék termékeket is varrunk, amit ballagásra a gyerekeknek szánunk. Konyhai termékeket is gyártunk, edényfogó kesztyűt, kötényt. Hagyományosan levendulás és gyógynövényes termékeket is” - mondta Szoboszlainé Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

Elindultak a gyógynövények irányába, valamint ma már konyhai használati cikkeket is varrnak. A gyermekek számára is készítenek játékokat. Cél, hogy minden korosztály találhasson kedvére valót a kínálatban.

„Mostanában levendulás termékeket gyártunk, manókat. De ugyanezeket mentával és citromfűvel is elkészítjük. Jelenleg viszont inkább a levendulás termékeket keresik, kisebb, nagyobb kiszerelésben, de szoktunk kulcstartót is készíteni, abból is kisebbet, nagyobbat, mert általában az olcsóbb dolgokat keresik” - emelte ki Bodnár Mária, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény varrodai csoportvezetője.  

Körülbelül három éve helyezték ide ki ezt a standot. Először csupán levendulás termékeket árusítottak, azonban a vásárlói igényekhez igazodva tovább bővítették a kínálatot. A tervek szerint novemberig tartanak majd nyitva, mindig az évszaknak megfelelő árukészlettel.


0307_0_t 0307_1_t 0307_2_t 0307_3_t
0307_4_t 0307_5_t 0307_6_t 0307_7_t
0307_8_t 0307_9_t
Vissza