Hűsítő fürdőzés (képgalériával)2021. május 10. (hétfő) 19:00 - Városnews/10302_0_300.jpgFolyamatosan zajlanak a munkálatok a Városi Strand megnyitása érdekében. Az Ózdi Sport- és Élményközpont ebben az esztendőben teljes egészében önálló forrásból fedezi a fürdővel kapcsolatos tennivalókat. A medencetérben már megtörtént a betonozás, és hamarosan indulhat a festés is, valamint a gépházban is felújításra van szükség. A tervek szerint június elején indulhat el a fürdőzés.

Tavaly júniusban a járványhelyzet miatt csökkentett létszámmal üzemelhetett a helyi strand. Az azóta eltelt időben a járványkezelés hatására sok minden változott, többek között a szabályok is. Ennek megfelelően hamarosan kinyithat a létesítmény, ám addig még sok munka van hátra.

„Már március elején megkezdtük az állapotfelmérést annak érdekében, hogy minél hamarabb megnyithassuk a strandot a látogatók számára. Felmértük a károkat és a javítandó feladatokat. Áprilisban az idő engedtével meg is kezdtük a munkák elvégzését. A betonozás már megtörtént, jelenleg is zajlik a külső burkolás. Még várjuk, hogy a megfelelő festék megérkezzen, majd amikor lehet, ezt fel is kenik a munkatársaink. Ha minden jól megy június elején meg is tudunk nyitni” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Mivel korábban azt tapasztalták, hogy a használt festék csúszóssá vált, így idén külön megállapodást kötöttek a gyártóval, és egyedileg keverik az anyagot csúszásmentesítő adalék hozzáadásával. Ezzel párhuzamosan a gépházban is zajlik a munka, hiszen igen régi berendezések teljesítenek itt szolgálatot, és egy ilyen hosszú leállást követően oda kell rájuk figyelni.

„Itt lent a gépészetnél, ahogy három hónapot üzemelt csak a strand, és utána egy nyirkos légkörbe van, elég sok lerakódás keletkezett. Ezeket mind megtisztítottuk. A mellettünk lévő váltószelepekben van egy gumi tömítés, azokat mind kicseréltük. Vannak tolózárjaink, amelyekkel halfogú szűrőt tudunk tisztítani naponta kétszer. Ez a nagyobb szennyeződéseket szűri ki. A tolózár lapátjait is felújítottuk, mert nem zárt rendesen” - nyilatkozta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Amikor a medencével elkészülnek, egy szakember érkezik majd, hogy a klórgázadagolókat felülvizsgálja. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a strand megnyitásával az uszoda bezár majd. Így a sportegyesületek edzését és a fürdőzést is ez az egy létesítmény látja majd el. A reggeli és az esti úszás gyakorlata megmarad. A dolgozók reménykednek benne, hogy a járványhelyzet is pozitív irányba tart majd.


0302_0_t 0302_1_t 0302_2_t 0302_3_t
0302_4_t 0302_5_t 0302_6_t 0302_7_t
0302_8_t 0302_9_t 0302_10_t
Vissza