Nemes cél (képgalériával)2021. május 7. (péntek) 19:00 - Híreknews/10299_0_300.jpgA DVTK játékosainak aláírásával ellátott labdát és mezt ajánlottak fel az Almási Balogh Pál Kórház alapítványának javára. Sajti Viktor a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója, valamint a DVTK vezetősége is támogatta ezt a kezdeményezést. Ezekre a „Licitál-Ózd” elnevezésű Facebook csoportba írtak ki aukciót május 30-ig.

A „Licitál Ózd” nevű Facebook csoport márciustól újra aktív lett. Eddig főleg magánszemélyek ajánlottak fel kisebb-nagyobb dolgokat, most pedig a Diósgyőri VTK játékosai által aláírt labda és mez találhat gazdára. A liciten befolyt összeg teljes egészében a helyi Covid osztályt támogatja majd a kórház alapítványán keresztül.

„Most a DVTK által dedikált focimez és labda kerül felajánlásra. A meznek a kikiáltási ára 25 000 forint, a focilabdának pedig 20 000 forint. A licit vége május harmincadika, 18 óra. A licitlépcső pedig ötezer forint” - nyilatkozta Nullász Katalin, szervező.

A felajánlás megszervezésében a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Sajti Viktor, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgató, valamint a DVTK vezetősége önzetlen segítséggel a jó ügy mellé állva támogatta a kezdeményezést. Az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója elmondta, hogy ezt a felajánlást nagy örömmel és meglepettséggel fogadták. Kifejtette, hogy a sportklub általi támogatás különös fontossággal bír az egészségügyben dolgozók számára. Igyekeznek minden befolyt összeget a dolgozóik javára felhasználni.

„Számos felajánlás érkezik. Ezeknek egy része pénz adomány, a másik része viszont nagyon jól felhasználható édességekre, üdítőitalokra és tisztálkodószerekre, amiket folyamatosan osztunk ki a dolgozók között. Elsősorban azokon a helyeken, ahol a folyamatos Covidos ellátás miatt egy nagyon intenzív megterhelés van. Az összeget, ami be fog folyni hasonlóképpen fogjuk majd elkölteni” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Az adományoknak még csak egy részét használták fel, de minden felajánlásnak lesz helye a kórház számára. Tervezik nyár közepére a Semmelweis-napot. Ilyenkor a dolgozóknak és családjaiknak egy kerti ünnepséget szoktak rendezni, ahol megvendégelik őket. Megpróbálják ezt az idei évet különösen emlékezetessé tenni, amennyiben a járványügyi helyzet megengedi azt. A labdára és a mezre licitálni a „Licitál-Ózd” elnevezésű nyilvános Facebook csoportban lehet május 30-ig.


0299_0_t 0299_1_t 0299_2_t 0299_3_t
0299_4_t 0299_5_t 0299_6_t
Vissza