Még zajlik (képgalériával)2021. május 6. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/10295_0_300.jpgVárosunkban is zajlik az óvodai beiratkozás. Erre idén személyesen, és online is van lehetőség. A rendkívüli helyzetre való tekintettel az intézmények is másképp szervezték meg a jelentkezést. Az óvodák által készített jelentkezési lap megtalálható az ozd.hu-n, ami nagyban megkönnyíti a folyamat lebonyolítását.

Azokat a gyermekeket, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket, a szüleik kötelesek beíratni az óvodába. A meghirdetett városi beiratkozás most május ötödikére, hatodikára és hetedikére esik. Ezt személyesen, vagy online is megtehetik a gondviselők. Az intézmények közösen készítettek egy jelentkezési lapot, melyet a szülő akár otthon is ki tud tölteni. A dokumentum megtalálható városunk weboldalán, az ozd.hu-n is. Ez egyébként nagyban megkönnyíti a folyamatot. A legtöbben élnek az online lehetőséggel, a személyes megjelenés kevesebb, mint szokott.

„Ezeket a jelentkezési lapokat be tudják adni akár úgy, hogy behozzák, postaládába bedobják, vagy pedig e-mailben elküldik. A jelentkezési lapon több intézményt lehet megjelölni, ahová kérik a szülők a gyermek felvételét, hármat lehet konkrétan megjelölni. A legtöbb beiratkozó egyébként az első napon érkezett, már reggel és a délelőtti órákban jöttek beiratkozni. De azért szórványosan érkeznek a mai napon is, és holnap négy óráig lehet beiratkozni” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

A személyes beiratkozáskor egyszerre csak egy szülő tartózkodhat bent az intézményben, addig a többieknek kint kell várakozniuk, de torlódás nem szokott előfordulni. Megkönnyíti ezt az előre elkészített és kitöltött jelentkezési lap. A gondviselőnek mindenképpen vinnie kell a gyermek és a szülő nevére is kiállított személyi azonosítót, illetve a lakcímet igazoló hatósági igazolványt.

„Egy kisfiút íratnánk be, Gergő nevezetű kisfiunkat. Közel is van hozzánk ez az óvoda, illetve a munkahelyünkhöz is. Én is ide jártam, jó élményeim voltak” - nyilatkozta Konkolyné Kiss Éva.

Elmondása szerint öt-tíz percet vett igénybe a folyamat. A pedagógusok segítőkészek voltak, várakozási idő sem volt és az eljárás is rutinosan ment. Egyébként reggel nyolc órától délután tizenhat óráig lehet érkezni. Ez a májusi időpont csak a meghirdetett városi jelentkezés, ezeken a napokon kívül egyébként bármikor be lehet íratni a gyermekeket az intézményekbe szeptember elsejéig.


0295_0_t 0295_1_t 0295_2_t 0295_3_t
0295_4_t 0295_5_t
Vissza