Fontos a védettség2021. május 6. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/10294_0_300.jpgAugusztusig biztosan fennmaradnak a korlátozások azoknak, akik nem oltatják be magukat. Többek között erről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. 4 millió 153 ezer a beoltott, 1680 az új fertőzött, valamint elhunyt 124 beteg.

Ismét fontos dolgokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A politikus kifejtette, hogy az oltásoknak köszönhetően sikerült a harmadik hullámot megtörni. Elmondta, hogy egész Európában kérdésnek számít, hogy az országok miként oldják meg a feloldásokat. A miniszter arról is beszámolt, hogy mire számíthatnak azok, akik nem adatják be maguknak valamelyik vakcinát.

„Akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, a kockázat mérsékelt volta miatt előnyöket élvezhessenek. Ezen alapul ma a magyar védekezési stratégia. Ezért biztatunk mindenkit a regisztrációra és az oltásra. A járvány ugyanakkor továbbra is velünk van, ezért a védettséggel nem rendelkezők számára a korlátozások fennmaradnak a mai tudásunk szerint augusztusig biztosan. Ez koncertekre, fesztiválokra, szórakozóhelyekre, szállodákra, éttermekre, valamint sporteseményekre egyaránt igaz” - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A politikus arról is beszélt, hogy a következő héttől várhatóan a Pfizerből 130-140 ezer oltás válhat elérhetővé, míg a Moderna esetében 20-30 ezer adag. Az Operatív Törzs mai tájékoztatóját Gál Kristóf, az ORFK szóvivője kezdte a tegnapi rendőrségi statisztikákkal.

„Tegnap országszerte 482 emberrel szemben intézkedtünk a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. Közterületen 477-en, tömegközlekedési eszközön 2-en, egyéb a rendeletben meghatározott helyen pedig 3-an nem viseltek maszkot. A kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt kedden 86 esetben kellett intézkednünk” - nyilatkozta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

Jelenleg 24 902 ember van hatósági házi karanténban, akik közül 1492-en használják az online ellenőrzésre szolgáló mobilalkalmazást. Ezután dr. Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője következett a járványügyi adatokkal.

„Az elmúlt 24 órában 1680 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Ezzel Magyarországon a járvány kezdete óta a megbetegedettek száma 787 647-re emelkedett. Az elmúlt napon 124 személy vesztette életet a koronavírus következtében. Ezzel 28297 főre nőtt a halálozások száma” - emelte ki dr. Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Kórházi kezelésre jelenleg 4104 fő szorul, közülük 485-en vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt héten harminc százalékkal kevesebb új fertőzést regisztráltak hazánkban, mint az azt megelőző héten. A szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy továbbra is tartsuk be a védelmi intézkedéseket.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza