Még egy lépés (képgalériával)2021. május 6. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/10292_0_300.jpgVégre nézők előtt győzedelmeskedett az ÓAM-Ózdi KC a férfi NB I/B keleti csoportjában. A mieink a Pick Szeged U22 gárdáját múlták fölül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A találkozó során igen nagy iramot diktáltak a felek, gyors támadásokat vezettek. A piros-kékek végig koncentráltak, ennek is köszönhető a siker. A mérkőzés után az ÓKC a tabella negyedik helyére lépett elő.

Ismét nehéz mérkőzés várt az ÓAM-Ózdi KC gárdájára, hiszen a több utánpótlás-válogatottat felsorakoztató Pick Szeged U22 csapatát látták vendégül. Hosszú idő után végre ismét nézők előtt szerepelhetett a csapat a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A fiúk meg is hálálták a biztatást, hiszen szívvel-lélekkel harcoltak a szegedi fiatalok ellen. Ennek köszönhetően 15-14-es vezetésnél vonultak pihenőre a felek. A második játékrészben folytatódott a jó széria, és folyamatosan menniük kellett az eredmény után a vendégeknek. Ulicsinyi számos hatalmas bravúrt is bemutatott, köztük több hétméteres is hárított. A támadók is jól teljesítettek, így az izgalmas végjáték ellenére is megérdemelt sikert aratott az ÓKC.

„Lehet, hogy egy kicsit túl is voltunk pörögve, ezt a sok kiállítás mutatja is, hiszen nagyobb hőfokkal védekeztünk. Inkább így legyen, és több kiállításunk, minthogy puhányok legyünk és átrohanjanak rajtunk. A következőkben is ezt kérem a fiúktól, és azt gondolom, hogy ők meg is fogják tenni. Erre készültünk, hogy rendes csapattal érkezik a Szeged, ez megközelítőleg így is lett. Ez szerintem még nagyobb értéket ad ennek a két pontnak” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A Pick Szeged U22 a tabella harmadik helyéről várta az összecsapást. Vezetőedzőjük, Kárpáti Krisztián kifejtette, hogy elég kaotikus volt a felkészülésük, nem is tudtak teljes kerettel Ózdra utazni, és kíváncsi lett volna rá, hogy miként alakul a meccs képe, ha minden játékosára számíthat.

„Nyilván szerettük volna egy más időpontban lejátszani ezt a halasztott mérkőzést, ám ehhez a hazaiak nem járultak hozzá. Látszott a teljesítményünkön, hogy nem vagyunk itt teljesen fejben. Rengeteg ziccert kihagytunk, ami eddig nem jellemezte a csapatunkat. A hazaiak kapusa a második félidőben kiválóan védett. A látottak alapján a hazai csapat megérdemelten nyert” - értékelt Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged U22 vezetőedzője.

A sikernek köszönhetően az ÓAM-Ózdi KC együttese a tabella negyedik helyére lépett elő. A következő körben idegenben lépnek majd pályára a piros-kékek, így most vasárnap az FTC Diagnosticum U22 vendégeként szerepelnek majd.


0292_0_t 0292_1_t 0292_2_t 0292_3_t
0292_4_t 0292_5_t 0292_6_t 0292_7_t
0292_8_t 0292_9_t 0292_10_t
Vissza