Átfogó ellenőrzés (képgalériával)2021. május 5. (szerda) 19:00 - Városnews/10291_0_300.jpgAz utak állapotát ellenőrizték a szennyvízcsatorna-beruházáshoz kapcsolódóan az illetékesek. Ma délelőtt Susán és Sajóvárkonyon értékelték ki a helyreállítások minőségét. A bejárások folyamatosak, a feltárt problémákat pedig garanciálisan kell kijavítaniuk a kivitelező cégeknek. A hibalista hosszú, vita az elvégzendő feladatok időpontjával kapcsolatban alakult ki.

Kavicskiverődések az úttesten, ilyen és ehhez hasonló problémákat jeleztek a kivitelező cég képviselőinek ma a műszaki ellenőr szervezet és az önkormányzat képviselői. Bár a szennyvízberuházáshoz kapcsolódó műszaki átadás-átvétel tavaly decemberben lezajlott, azonban a közterületi helyreállítás hagyott kívánni valót maga után. Ezeket a hibákat garanciálisan kell javítaniuk a szakembereknek minél előbb, vagyis még a nyáron.

„Mint a mellékelt ábra mutatja, itt az aszfaltos nyomvonal helyreállításoknál sok helyen kiverődtek a kavicsok, megsüllyedt a terület, tehát nem megfelelő minőségű. A kivitelezővel rögzítjük most a hibákat, hogy mit kell javítani. Egyelőre úgy néz ki, hogy vitatkozás lesz a kivitelezővel. Ők egy másik időpontban akarják a helyreállítást elvégezni. Azonban több helyen látszik, hogy kátyúk és kiverődések vannak, és ez balesetveszélyes jelen pillanatban” - mondta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

Az illetékesek először Susán ellenőrizték a helyzetet. Itt egy ezerháromszáz méteres szakaszról beszélhetünk, de ezen számos probléma merült fel, rengeteg kátyú keletkezett. Ebben az utcában elsősorban a tömörítés hiánya miatt alakultak ki süllyedések és repedések. A bejárások egyébként már múlt héten megkezdődtek, a megvizsgált részekről pedig igen hosszú hibalista készült.

„Múlt héten a Mészáros és Mészáros Kft.-vel jártuk be a területeket, most pedig az Euroaszfalt Kft.-vel járunk körbe. Már felmértük a hibákat, ezeket egy táblázatban összefoglaltuk. Most pedig megmutatjuk a kivitelezőnek, hogy ezeket a hibákat a lehető leggyorsabban javítsa ki” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Most konkrétan az utak állapota került célkeresztbe, a kapubeállók körüli gondokat és kisebb problémákat folyamatosan jelzik a kivitelező felé a városüzemeltetés munkatársai. A legkritikusabb területek Susán és a Mekcsey úton találhatóak az Euroaszfalt Kft. munkáját érintve. Ma Sajóvárkonyon is szemlét tartottak a szakemberek. Holnap reggel Hódoscsépányon folytatják a bejárást.


0291_0_t 0291_1_t 0291_2_t 0291_3_t
0291_4_t 0291_5_t 0291_6_t 0291_7_t
0291_8_t 0291_9_t 0291_10_t 0291_11_t
0291_12_tVissza