Ittas kihágás (képgalériával)2021. május 5. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10290_0_300.jpgA bent ülő gyermekkel együtt lopott el egy autót az a fiatal férfi, akit néhány órán belül elfogtak a rendőrök. Az ittas sofőr néhány száz méter megtétele után árokba hajtott, majd segítségnyújtás nélkül elmenekült a baleset helyszínéről. A gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ismét több ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból az ózdi rendőrök. Az egyenruhások csak az elmúlt néhány napon három ilyen esetben intézkedtek. Ezek között volt egy olyan bűncselekmény is, amikor az elkövető ráadásul nem saját autójának volánja mögé ült be alkoholos befolyásoltság alatt. Sőt, még balesetet is okozott.

„Egy esetben jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt is indult eljárás a 23 éves helyi férfivel szemben, aki az utcán sétálva arra lett figyelmes, hogy egy farkaslyuki mellékutcában, az út szélén hagyott gépjárműben benne van az indítókulcs. Az autóba beülve azt beindította. Pár száz méter megtétele után egy kanyarban az árokba hajtott. Ekkor vette észre, hogy hátul egy gyerekülésben ott ül egy ötéves kisgyermek” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A fiatal férfi ennek ellenére elmenekült a helyszínről, nem győződött meg arról, hogy a gyermek szenvedett-e valamilyen sérülést az ütközés során, nem próbált meg neki segítséget nyújtani. A rendőrök néhány óra leforgása alatt azonosították, majd elfogták az elkövetőt, akit gyanúsítottként ki is hallgattak. A hivatalvezető hozzátette, az autólopás nem számít gyakorinak az Ózdi Rendőrkapitánysághoz tartozó településeken. Ittas vezetéssel gyakrabban találkoznak, de ezek az esetek sem haladják meg az országos átlagot.

„Ha valakinek sürgős dolga van, de már ivott, semmiképpen ne üljön az autó volánja mögé. Inkább hívjon taxit, vagy kérje meg hozzátartozóját, barátját, hogy A-pontból B-pontba vigye el” - tette hozzá Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Magyarországon az ittas vezetéssel kapcsolatban zéró tolerancia van érvényben. Aki mégis enged a csábításnak, elvesztheti jogosítványát, ha lekapcsolják. A kihágás azonban nem csak ezért, valamint az akár több százezer forintos bírság miatt kerülendő. Aki alkohol vagy drog befolyása alatt vezet autót, komoly veszélyt jelent nemcsak magára és utasaira, hanem a többi közlekedőre is.


Képek forrása: police.hu

0290_0_t 0290_1_t 0290_2_t 0290_3_t
0290_4_t

 

Vissza