Elmaradt ceremónia (képgalériával)2021. május 3. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/10283_0_300.jpgElmaradtak a ballagások országszerte idén is. Az ózdi középiskolák igazgatói az internetre feltöltött videókkal búcsúztak a végzős diákoktól. Az összeállításokban elhangzott, hogy szeretettel gondolnak majd rájuk, és hogy mindig szívesen látják őket viszont az intézményekben. Az érettségihez pedig sok sikert kívántak a tanulóknak.

A koronavírus járvány harmadik hulláma miatt ismét rendhagyó módon búcsúztatták a 2020/2021-es tanévben végzős diákokat. A hagyományos ceremónia helyett online videót készítettek az idén ballagó tanulóknak. Az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikum igazgatója egy levélben búcsúzott a diákoktól. Az évek alatt megélt sok-sok emléket pedig egy végzős diák elevenítette fel az internetre feltöltött összeállításban.

„Emlékezzetek csak vissza arra, amikor először léptétek át iskolánk küszöbét. Mennyi ismeretlen arc, mennyi idegen folyosó. Mára már mindenkihez fűződik egy-egy kedves emlék, az iskolán pedig nem tudnánk csak úgy, érzelmek nélkül átsétálni. Tanórák, lyukasórák, ellógott órák, szünetek. Szünetek, amiket magunknak generáltunk. Osztálykirándulások, versenyek, sulibulik, csacsiavatók, túrák, iskolai műsorok, próbák. Önmagukban ezek csak egymásra dobált szavak, viszont számtalan érzelem és emlékkép társul hozzájuk, amiket együtt éltünk át” - mondta Bozó Bernadett, az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikumának diákja.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban, ha májusban engedélyt adnak rá, akkor meg szeretnék rendezni utólag a ballagási ünnepséget. Viszont, ha ez mégsem valósulhat meg, akkor egy szentmisét tartanak majd a távozó tanulóknak. A József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban is megszólalt az utolsó csengő, majd Horváth Piroska - Gaudeamus című verse hangzott el. Ezt követően az intézmény igazgatójának gondolatait hallgathatták meg a tanulók.

„Nehéz hónapok vannak mögöttetek. Majdnem egy tanévet töltöttetek digitális oktatásban. Tudom, hogy ilyen körülmények között nem könnyű tanulni, felkészülni a vizsgákra, de hiszem, hogy mindent megtettetek azért, hogy eredményesen megfeleljetek a rátok váró feladatoknak. Kollégáimmal együtt minden segítséget megadtunk nektek ahhoz, hogy eredményesen vegyétek az akadályokat. Most rajtatok a sor. Bizonyítsátok be szüleiteknek, tanáraitoknak, és nem utolsó sorban saját magatoknak, hogy képesek vagytok a nehéz körülmények ellenére is megbirkózni a rátok váró feladatokkal” - fogalmazott Bolykiné Katona Erzsébet, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója.

Az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola nevében dr. Alabán Péter tartott beszédet. Az igazgató kiemelte, hogy ez a nap a ballagókról kellene, hogy szóljon. Azokról a diákokról, akiknek az útravaló szalagot sem tudták átadni ünnepélyes keretek között, amely pedig az első motívuma lenne egy út és életszakasz lezárásának.


0283_0_t 0283_1_t 0283_2_t
Vissza