Lehengerlő teljesítmény (képgalériával)2021. május 3. (hétfő) 19:00 - Sportnews/10280_0_300.jpgÚjabb fontos lépést tett a szezonvégi biztos bennmaradás felé az ÓAM-Ózdi KC felnőtt férfi együttese. A gárda a DEAC NK KFT.-t fogadta a Marosi István Városi Sportcsarnokban egy elmaradt forduló pótlásaként. A piros-kékek végig nagyon koncentráltak voltak, így nem volt kérdéses a két bajnoki pont sorsa.

Nagy lendülettel vágott bele a mérkőzésbe a Kocsis Csaba-Váczi Sándor vezette együttes, hiszen tudták, hogy egy jó kezdés lehet az alapja a sikernek. Az első támadásokat ennek fényében meg is úszta kapott gól nélkül az ózdi alakulat, elől pedig a jó egyéni megmozdulásoknak köszönhetően 4-0-s szériával nyitottak a srácok. Ezt követően éledtek a hajdúságiak, de csupán három találatra sikerült megközelíteniük a mieinket. A csapat bravúrjai kellettek ahhoz, hogy 12-7-es hazai vezetésnél vonulhattak pihenőre a felek. A második játékrészre is nagyon harcosan jöttek ki a kék-szürke szerelésben játszó ózdiak, így bár próbálkozott becsülettel a DEAC, a félidőben többször is tíz volt közte. Cserékkel próbált ugyan apellálni Bíró Imre, ám az eredményen már nem tudtak jelentősen változtatni. ÓAM-Ózdi KC – DEAC NK KFT. 30-19.

„Mindenképp dicséret illeti a fiúkat, mert a heti felkészülés 99 százalékban ugyanezt a tüzet láttam bennük. Ennek is volt köszönhető, hogy sikerült relatíve nagy különbséggel győznünk. Egy nyugodtabb második félidőt produkálva úgy mint a múltkor. Nem lesz ez mindig így, de nagyon örülünk, mert óriási értéke van ennek a két pontnak” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek vezetőedzője kifejtette, hogy a két csapat között leginkább az döntött, hogy míg a hazaiak maximálisan koncentráltak a játék minden elemére, nekik nem jöttek össze a megoldásaik, és ez a meccs minden elemére elmondható volt.

„Nehéz bármit mondani egy ilyen mérkőzés után. Az várható volt, hogy az Ózd olyan habitussal és ambícióval vág neki ennek a meccsnek, ami részéről nem megkérdőjelezhető. Sok gondunk volt a mai nap, de ez persze ránk tartozik. Azt reméltem, hogy ezt a nehéz helyzetet jobban tudjuk kezelni majd a mérkőzés folyamán” - mondta Bíró Imre, a DEAC NK KFT. vezetőedzője.

A győzelemnek köszönhetően az ÓAM-Ózdi KC a tabella 6. helyéről várja a folytatást. A következő találkozójuk most szerdán lesz, szintén hazai pályán. Akkor a Szeged U22-es gárdáját fogadják majd a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


0280_0_t 0280_1_t 0280_2_t 0280_3_t
0280_4_t 0280_5_t 0280_6_t 0280_7_t
0280_8_t
Vissza