Hatásos védekezés2021. április 30. (péntek) 19:00 - Városnews/10279_0_300.jpgÓzdon is nagy tömeg rohamozta meg a kórházat annak érdekében, hogy megkaphassa a Pfizer védőoltást a koronavírus ellen. Ma reggel a miniszterelnök jelentette be, hogy erre a vakcinatípusra is lehet időpontot foglalni, méghozzá a mai napra. Azonban az erre szolgáló internetes felület rövid időn belül összeomlott, az Operatív Törzs tájékoztatása szerint terheléses támadás miatt. Ezért az időpontra érkeztetés lehetetlenné vált, számos hazai kórháznál tumultus alakult ki.

A technikai okok miatt kezdetben városunkban is akadozott a folyamat. Ám mind az Almási Balogh Pál Kórház dolgozói, mind pedig a Magyar Honvédség munkatársai nagy empátiával tevékenykedtek, és mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehető legrugalmasabban haladjon az oltás.

Megkerestük dr. Bélteczki Jánost a helyi tapasztalatokkal kapcsolatban. A főigazgató tájékoztatása szerint 876 adag Pfizer oltóanyag érkezett ma Ózdra, a cél pedig a nehéz helyzetben is az volt, hogy ezeket teljes körűen és szabályosan felhasználják. Ez a nap végére sikerült is. Plusz oltópontokat is kialakítottak. A következő napokban folytatódnak a második körös oltások, valamint az AstraZeneca és a Sinopharm első dózisára lehet regisztrálni, amint helyreáll az EESZT felülete. A főigazgató mindenkit arra biztat, hogy kérjen védőoltást, mert csak ez segíthet legyőzni a járványt.

Vissza