Felújítás és fejlesztés (képgalériával)2021. április 27. (kedd) 19:00 - Városnews/10264_0_300.jpgMegkezdődtek a karbantartási munkálatok a városi stadionban. Az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai a közelgő nyitás reményében nagy erőkkel vetették bele magukat a létesítmény állapotának felújításba. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyomirtásra és a fűnyírásra. Új, fedett pihenőrészt is kialakítanak szalonnasütővel, a teniszpálya vonalazása is zajlik, és az extrém sportpályát is rendbe teszik. Több eszközt is megjavítottak, valamint újakat is vásároltak.

A városi stadionban jól haladnak a tereprendezéssel. Az időjárás is kedvezően alakult az elmúlt napokban. Az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai így el tudták kezdeni a felújításokat a sportpályákon és létesítményeikben annak érdekében, hogy a jövő héten már, ha minden jól alakul, megnyithassák azokat a sportolni vágyók számára. Persze nagy hangsúlyt fektetnek az aktuális szabályok betartására. A koronavírus-járvány őket sem kímélte az elmúlt időszakban.

„Az utóbbi időben nagyon sok dolgozónk volt beteg állományból, ezért nem tudtuk olyan tempóban elvégezni a munkákat, mint szerettük volna. Most a betegségből visszatértek a munkatársaink és az idő is kedvez annak, hogy végre tudjuk hajtani a tervezett munkákat mind a stadionban, mind pedig a többi sportlétesítményben” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egy fedett pihenő részt alakítanak ki szalonnasütővel, hogy az ide látogatók kulturált körülmények között tudják eltölteni szabadidejüket. Az építkezéshez maradék faanyagot használnak fel. A tekecsarnok is folyamatosan szépül, a falakra is a sportággal kapcsolatos motívumok kerültek. A napokban beruháztak egy új polírozó gépre, amellyel a pályákat tudják rendszeresen karbantartani. Multicar gépjárművüket két év után ma újra munkába állíthatták. Felújították a motort és a fékrendszert. Ez például a pályák hengerelésében jelent nagy segítséget számukra.

„Ez egy ötszáz kilós henger, ez a Multicarnak rutinfeladat. Már egyszer ki is próbáltuk, jól teljesít. A focipályán a gyermekláncfű ismét el kezdett virágozni, erre egy intelligens gyepmestert használunk, amivel most is és virágzás előtt is lekezeltük a területet. A szer egy hét után fejti ki hatását, ezt követően tudjuk lenyírni a füvet. Majd következik a gyeplazítás a pályán, utána hengerlés. A salakos pálya is eléggé el lett hanyagolva. A Multicar segítségével ezt is megpróbáljuk helyrehozni” - nyilatkozta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A fűnyírótraktorok nagy szervizen estek át. Most már jól működnek. A fűnyírással kapcsolatos teendőket a korábbi egy hét helyett már két nap alatt el tudják végezni. Az extrém sportpálya területén is takarítottak ma a dolgozók. Összeszedték a szemetet, valamint olyan bútorokat is eltávolítottak, amelyeket vélhetően kamaszok vittek oda. Az idei tervek között szerepel még, hogy a tavaly elkezdett járdakialakítást a stadion Ifjúsági Park felőli bejáratánál befejezik.


0264_0_t 0264_1_t 0264_2_t 0264_3_t
0264_4_t 0264_5_t 0264_6_t 0264_7_t
0264_8_t 0264_9_t 0264_10_t 0264_11_t
0264_12_t 0264_13_t
Vissza