Nyitott teraszok (képgalériával)2021. április 26. (hétfő) 19:00 - Városnews/10261_0_300.jpgÚjra kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai Ózdon is. A majdnem fél évig tartó bezárás után újra kedvenc helyeiken fogyaszthatják ételeiket és italaikat a helyiek. Ahhoz, hogy bárki kiülhessen a teraszokra, nem szükséges védettségi igazolvány.

A járvány terjedésének lassítása érdekében még novemberben jelentette be a kormány, hogy többek között az éttermeket is bezárják. A három és fél millió beoltott után most szombaton kinyitottak az éttermek teraszai, és a kijárási tilalom kezdete este tizenegy órára módosult. Ahhoz, hogy valaki az éttermek teraszán elfogyasszon valamit, nem kell védettségi igazolvánnyal rendelkeznie. A vendéglátóhelyek tulajdonosai, dolgozói, és a vendégek is nagyon várták már ezt a pillanatot. Az egyik kisvendéglőben reggel hat órától várják a vendégeket a teraszokon, egy kicsit szűkített nyitvatartással, este hétig vannak nyitva.

„Kellett az, hogy az emberek egymással találkozzanak. Ez az óvatos megnevezés, amit mondtam a legelején, az tényleg azért kellett, mert odakint a friss levegőn szívesebben elvannak az embernek, még akkor is, ha egy picivel csípősebb a levegő mostanában, de kellett már az embereknek, hogy kijöjjenek a lakásból és a zártságból” - nyilatkozta Csutor László, az Ám-Bár Kisvendéglő tulajdonosa.

Szombaton reggel a törzsvendégek elfoglalták a szokásos helyeiket a teraszokon. A dolgozók teljes létszámmal állnak a vendégek rendelkezésére egy másik étteremben is. A hétvége forgalmát jónak értékelik, és bíznak benne, hogy a jövőben ez még jobb lesz. Mindenki védőmaszkot hordott és kesztyűben dolgoztak, ahogyan azt a szakmájuk is megköveteli.

„Mi hét órától már nyitva vagyunk, hiszen szállodavendégünk eddig is volt, ezután is bízunk benne, hogy lesznek növekvő számban. Hét órától nyitva vagyunk kilencig. Eddig a szállóvendégek számára is, most pedig az új rendelkezések alapján bárki megkapja itt a vendéglátást” - mondta Lőw Gábor, a Hotel Ózd ügyvezető igazgatója.

Az étteremben reményekkel telve tervezik a jövőbeli programokat is. Ha a beoltottak száma eléri a négymilliót, akkor többek között az éttermek belső terei, a szállodák, a színházak és a mozik is teljesen kinyithatják kapuikat. A teraszokra való kiüléssel ellentétben ezek az intézkedések egyelőre csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek számára lesznek elérhetőek.


0261_0_t 0261_1_t 0261_2_t 0261_3_t
0261_4_t
Vissza