Életmentő pontok (képgalériával)2021. április 26. (hétfő) 19:00 - Sportnews/10260_0_300.jpgNagyarányú győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC a Nyíregyházi SN KFT. ellen. A rohanós találkozón az együttesek főként a támadásokra helyezték a hangsúlyt, gyakori volt az egy percen belüli oda-vissza találat. A sikernek köszönhetően a mieink a tabella hatodik helyéről várják a folytatást.

Jó előjelekkel vágott neki a Nyíregyháza elleni összecsapásnak az ÓAM-Ózdi KC együttese, ugyanis a vendégek igen rövid kispaddal érkeztek. A találkozó első perceiben magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat és 7-1-es szériával nyitott a Kocsis Csaba – Váczi Sándor alkotta edzőpáros által irányított gárda. A kapuban Ulicsinyi mutatott be bravúrokat és támadásban is kreatívan működtek együtt az ózdi srácok. Bár keményen küzdöttek a nyírségiek, a rotáció hiánya meglátszott rajtuk, így az ÓKC magabiztos 23-14-es vezetéssel vonulhatott a szünetre. A második játékrészben folytatódott a jó széria, sorban érkeztek a találatok. Kiemelendő dolog, hogy a két kapusunkon és két védőjátékosunkon kívül, kivétel mindenki feliratkozott a góllövőlistára. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – Nyíregyházi SN KFT. 44-36 (23-14).

„Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek, mert nagyon nehéz helyzetben vannak, ehhez képest mindent megtettek, hogy végig kelljen koncentrálnunk. Szerintem az első félidőben megnyertük a meccset. Nem is azzal, hogy megvolt a nagyobb különbség, hanem azzal, hogy jól játszottunk. Emellett fárasztottunk rajtuk annyit, hogy a második játékrészben már csak az eredményt tudták tartani. Gratulálok a fiúknak” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A vendégek korábbi sérülések miatt szinte cserelehetőség nélkül látogattak Ózdra. Bursac Bozidar kifejtette, hogy előreláthatólag már nem is tudnak visszatérni a nyírségi sportolók a keretbe, így ennek megfelelően kell befejezniük a számukra hátralévő mérkőzéseket.

„Először is szeretnék gratulálni az Ózdnak, és rögtön utána a saját csapatomnak. Próbáltunk küzdeni és kiadtuk magunkból, amit tudtunk. Szerintem mindent megtettünk a pályán, hogy egy ilyen tisztességes eredményt elérjünk. Ez a mai Ózd egy teljesen más képet mutatott, mint mondjuk a két hónappal ezelőtti” - nyilatkozta Bursac Bozidar, a Nyíregyházi SN KFT. vezetőedzője.

A győzelemnek köszönhetően az ÓAM-Ózdi KC együttese a tabella hatodik helyére lépett elő. A következő körben most pénteken ismét hazai pályán fogadják a DEAC gárdáját. A találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


0260_0_t 0260_1_t 0260_2_t 0260_3_t
0260_4_t 0260_5_t 0260_6_t 0260_7_t
0260_8_t 0260_9_t 0260_10_t
Vissza