Elismert virágkötő (képgalériával)2021. április 23. (péntek) 19:00 - Híreknews/10255_0_300.jpgÓzdi lány lett az I. Flora Kupa Virágkötészeti Verseny első helyezettje, emellett pedig a közönségdíjat is bezsebelte. Hercska Veronika, azt mondja, hogy tulajdonképpen ebbe a szakmába született, hiszen édesanyja több tíz éve üzemeltet virágüzletet városunkban.

A fiatal hölgy egyébként teljesen mást tanult Budapesten, grafikus diplomával rendelkezik, azonban a virágkötészethez kapcsolódó szakmát is szerzett az elmúlt években. Öt éve kezdett segíteni a családi vállalkozásban. Ő felel a kollekciók kialakításáért, és folyamatosan figyelemmel kíséri az új trendeket. A megmérettetést, amelyre jelentkezett, a fővárosban rendezték idén először. Közép-Kelet Európa legnagyobb virágforgalmát lebonyolító központjában a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon. Több kategóriában hirdették meg a versenyt. Ő a Virágkötők Csokor Versenyére nevezett. Szentpéteri Szabolcs, virágkötő mester – egykori tanára –  biztatta, hogy próbáljon szerencsét. A zsűri tagjai elismert mester virágkötők voltak. A közönség díjat pedig az oda vásárolni járó szakmabeliek szavazták meg neki. Feladata, egy dekoratív stílusban elkészített, a stílus szabályainak megfelelően kialakított, saját szárán kötött csokor volt.

„Ez egynapos munka volt előtte. Maga az alapnak a megragasztása reggeltől, hajnali kettőig készült. Az volt a kikötés, hogy csokoralapba kell dolgozni. Ez volt a versenykiírás az én kategóriámban. Tulajdonképpen az anyagbeszerzés már jó ideje folyt. Már hetekkel előtte terveztem, készülődtem. Gondolkodtam, hogy miből fogom megcsinálni, milyen lesz az alap. Kellékeket kellett hozzá venni. Állványt is kellett hozzá készíteni, tehát ez egy komplex munka volt” - mondta Hercska Veronika, a Joli Virágbolt virágkötője.


0255_0_t 0255_1_t 0255_2_t 0255_3_t
0255_4_t 0255_5_t 0255_6_t
Vissza