Újabb lépcső2021. április 23. (péntek) 19:00 - Híreknews/10253_0_300.jpgSzinte minden szolgáltatás kinyithat 4 millió beoltottnál a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Így többek között a mozik, a közfürdők, a múzeumok, a szállodák és az éttermek belső helyiségei is. 3427 új beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában, és elhunyt 207 honfitársunk.

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában ismertette Orbán Viktor a nyitás következő szakaszát. Ma reggelre elértük a 3,5 millió oltottat, egészen pontosan 3 508 846-an kaptak oltást, jövő héten szerda-csütörtök magasságában pedig a 4 millió is meglehet a kormányfő szerint. Ez ismét engedményeket eredményez, ám most jön el a jelentősége a védettségi igazolványoknak.

„Látogathatóak lesznek védettségi igazolvánnyal a színházak, a tánc és zeneművészeti események, a cirkuszok, mozik, edző- és fitnesztermek, uszodák, közfürdők, jégpályák, állatkertek, vadasparkok, kalandparkok, múzeumok, játszóházak, és sportesemények is” - mondta Orbán Viktor, miniszterelnök.

Emellett kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is azoknak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóját György István az Országos Oltási Munkacsoport vezetője kezdte.

„Az oltási program ütemes folytatása érdekében a mai nappal megnyitottuk az online oltási időpontfoglaló rendszert. A rendszert azután nyitotta meg az országos oltási munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napban sikeresen tesztelt. Mostantól már minden még nem beoltott, és érvényes regisztrációval rendelkező tud az interneten időpontot foglalni az oltásra” - nyilatkozta György István, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője.

Ezt követően a tegnapi napra vonatkozó rendőrségi statisztikák következtek. Ezt Kiss Róbert az Ügyeleti Központ vezetőhelyettese ismertette.

„A tegnapi napon összesen a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 681 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. 666 személlyel szemben a közterületen, 14 személlyel szemben a tömegközlekedési eszközökön, illetve a várakozó helyeken, emellett 1 személlyel szemben az egyéb kereskedelmi bevásárlóközpont területén. Összességében 57 710 főre emelkedett a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatti intézkedések száma” - emelte ki Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint örvendetes, hogy ilyen ütemben növekszik a beoltottak száma. Ugyanakkor a szakember kiemelte, hogy nem lankadhat a figyelem és továbbra is szükség van a fegyelmezett viselkedésre.

„A vírus még jelen van, a védelmi intézkedésekről nem szabad elfelejtkeznünk. Jelenleg 264039 fő aktív személyt tartunk számon. Ez a szám még nem alacsony, bár napról napra csökken. Éppen azért mert a fertőzöttség lehetősége fennáll, ezért a védelmi intézkedésekre, elsősorban a maszkviselésre hívom fel a figyelmet” - hangsúlyozta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

3427 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, valamint elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg. Megyénkben a járvány kezdete óta már több mint negyvenháromezer esetet regisztráltak.

Kép forrása: internet.

Vissza