Lezárult a póZdium (képgalériával)2021. április 24. (szombat) 19:00 - Kultúranews/10250_0_300.jpgRendhagyó formában zajlott a póZdium tizedik, egyben befejező állomása. A televíziós talkshow korábbi részeinél a nézők már megszokhatták, hogy a műsor meghívott sztárvendégei előtt helyi előadók is színesítették az eseményt. Az utolsó vendég, Stohl András színművész esetében sem történt ez másként. A beszélgetést megelőzően az ÓMI Zenés Színház tagjai léptek föl. Ám a közönség ezúttal sem lehetett jelen.

Két koreográfiával is készültek a póZdium utolsó állomására az ÓMI Zenés Színház tagjai. A felvételek azonban csak szűk körben készülhettek el, hiszen a járványhelyzet miatt a közönség nem lehetett jelen. A három fellépő élőben, a televíziós talkshow utolsó vendége előtt lépett volna színpadra. A nézők azonban sem a beszélgetésről, sem a táncos produkcióról nem maradnak le, hiszen azt az Ózdi Városi Televízió teljes terjedelmében április 26-án, az Ózdi Krónikát követően tűzi műsorára. Fábián-Dobos Eszter, társulati tag az általuk előadott koreográfiák részleteiről beszélt.

„A társulat már korábban bemutatott egész estés darabokat, és ezekből szedtünk ki egy-egy olyan válogatást, amelyet három fővel színpadra tudunk hozni. Az egyik a Napos oldal című táncszínházi darabból volt egy kedvelt koreográfia. A másik pedig A képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalnek az egyik koreográfiája” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMI Zenés Színház társulati tagja.

Az ÓMI Zenés Színház tagjai azonban nemcsak most, hanem korábban is szerepeltek már a póZdium színpadán. Így például Berki Alex, aki Oláh Ibolya Magyarország című dalát, továbbá Calum Scott egy számát adta elő.

Ám fellépett még a társulatból Mészáros-Varga Judit is, aki Szinetár Dóra színművésznő előtt szerepelt. Ő a Hair című musical, Van-e út feléd? című dalát énekelte el a közönségnek. Judit egyébként az Ózdi Városi Televízió gyártásvezetője, így ezen a szálon is kapcsolódik a talkshow eseménysorozatához.

A program résztvevői, és a képernyő előtt ülő nézők láthatták még Rási Zorkát is, aki szintén a társulat tagja. A sort persze még hosszan folytathatnánk, hiszen a pódiumbeszélgetések alkalmával nem csak egyéni, hanem csoportos fellépésekre is sor került.

A Molnár-Madarász Melinda által tervezett ruhakreációkat ugyanis helyi közreműködők, köztük több társulati tag is magára ölthette. Most ugyan egy időre üresek maradnak az Olvasó Adorján Lajos termének széksorai, ám a nézők nem maradnak sokáig programok nélkül.

„A sorozat most véget ért, de mi nem szeretnénk ezt végleg abbahagyni. Mindenképpen szeretnénk folytatni. Terveink szerint negyedévenként jelentkezünk majd egy-egy programmal és egy-egy televízió műsorral is” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője.

A sorozat befejezése a járványhelyzet miatt ezúttal ugyan nem a megszokott módon zajlott. Ám minden bizonnyal így is sikerül maradandó élményt szerezni a közönségnek. Akik pedig korábban személyesen is figyelemmel kísérhették az Ózdi Városi Televízió beszélgetős műsorait, azokhoz talán sikerült kicsit közelebb hoznunk a sztárvendégeket.

Vissza